Etusivu KaupunkimmeKansainvälisyysKoulutusmatkailun kehittäminen Etelä-Karjalassa
Valitse taso

Koulutusmatkailun kehittäminen Etelä-Karjalassa

Suomalainen koulutusjärjestelmä on maailmalla tunnettu ja arvostettu. Etelä-Karjalan alueella koulutuspalveluja sisältäviä leirikoulutuotteita ja oppilaitosvierailuja kysytään erityisesti Venäjältä sekä Aasiasta. Asiakkaita voivat olla lapset leirikoulujen muodossa kuten myös opettajat, jotka tulevat tutustumaan suomalaiseen koulutusjärjestelmään.

Koulutusmatkailu eroaa vapaa-ajan matkailusta erityisesti siksi, että koulutusmatkailukokonaisuuden toteuttaminen vaatii julkisen ja yksityisen sektorin sekä koulutus- ja matkailutoimijoiden yhteistyötä. Koulutusmatkat poikkeavat tavallisesta vapaa-ajan matkasta myös keston suhteen.

Lappeenrannan kaupunki koordinoi hanketta, jonka tavoitteena on kartoittaa maakunnasta opetus-, kulttuuri-, matkailu ym. palvelujen tarjoajat ja saada eri toimijat tietoisemmaksi toisistaan. Samalla tunnistetaan matkailualan työpaikkoja sekä työllistymismahdollisuuksia.

Palveluista koostetaan tuotemanuaali, joita ulkomaiset sekä myös kotimaiset ostajat ja matkailijat voivat hyödyntää. Palveluja tuottavat toimijat perehtyvät koulutusmatkailun erityispiirteisiin, järjestämistapaan, turvallisuuteen ja kulttuurieroihin. Osaamisen jakamisessa hyödynnetään digitalisaation luomia mahdollisuuksia.

Teemasta kiinnostuneita toivotaan olevan yhteydessä hankekoordinaattori Tomi Varikseen ja keskustelemaan yhteistyöstä.

Palvelukartoituksen lisäksi hanke järjestää kaksi workshop-tapahtumaa, jossa kohderyhminä ovat palvelujen tuottajat sekä potentiaaliset matkanjärjestäjät. Niistä tiedotetaan tarkemmin tammikuussa 2019.

Hankkeen perustiedot

Nimi: Koulutusmatkailun kehittäminen Etelä-Karjalassa

Hankeaika: 12.12.2018-30.4.2019

Rahoitus: Alueelliset innovaatiot ja kokeilut (AIKO), Lappeenranta - Imatra-kasvusopimus, Lappeenrannan kaupunki, Imatran kaupunki

Yhteystiedot:

Tomi Varis, projektikoordinaattori

Lappeenrannan kaupunki

puh. 040 1511 565 tai etunimi.sukunimi @ lappeenranta.fi

 

Etelä-Karjalan liitto uudempi (1).png

Etelä-Karjalan leirikoulutuotteiden tuotemanuaaliin kerätään erilaisia myytäviä aktiviitetteja, palveluja ym.

Syötä omat tietosi alla olevalla lomakkeella 31.3. mennessä:

Hanketapahtumat:

Maksuton workshop ma 4.3.2019, aiheena: Erityispiirteet kiinalaisille tarjottavissa palveluissa. (ilmo päättynyt)

Workshop 4.3. ohjelma.pdf.

Päätösseminaari to 25.4.2019 klo 9-12. (ilmoittautuminen avautuu n. 1kk aikaisemmin)