Etusivu KaupunkimmeKansainvälisyysKoulutusmatkailun kehittäminen Etelä-Karjalassa
Valitse taso

Koulutusmatkailun kehittäminen Etelä-Karjalassa

Suomalainen koulutusjärjestelmä on maailmalla tunnettu ja arvostettu. Etelä-Karjalan alueella koulutuspalveluja sisältäviä leirikoulutuotteita ja oppilaitosvierailuja kysytään erityisesti Venäjältä sekä Aasiasta. Asiakkaita voivat olla lapset leirikoulujen muodossa kuten myös opettajat, jotka tulevat tutustumaan suomalaiseen koulutusjärjestelmään.

Koulutusmatkailu eroaa vapaa-ajan matkailusta erityisesti siksi, että koulutusmatkailukokonaisuuden toteuttaminen vaatii julkisen ja yksityisen sektorin sekä koulutus- ja matkailutoimijoiden yhteistyötä. Koulutusmatkat poikkeavat tavallisesta vapaa-ajan matkasta myös keston suhteen.

 

Koulutusmatkailun tuotemanuaali 2020

Koulutusmatkailun tuotemanuaali 2020 – tuotekeräys käynnissä 30.11.2019 saakka

Tervetuloa mukaan Etelä-Karjalan alueen koulutuspalveluja tarjoavaan tuotemanuaaliin vuodelle 2020. Voit osallistua seuraavilla tuotteilla:

 • Koulutus, opetus- ja ohjauspalvelut   
 • Aktiviteetit ja ohjelmapalvelut
 • Majoituspalvelut
 • Kuljetuspalvelut
 • Ruokapalvelut ja ruokaan liittyvät työpajat
 • Opastetut kiertoajelut ja tutustumismatkat
 • Valmiit leirikoulutuote- ja koulutusmatkailupaketit
 • Muut palvelut

Tuotteiden keräys toteutetaan marraskuun 2019 aikana. Syötä omat tuotteesi täällä: https://response.questback.com/lappeenrannankaupunki/koulutusmatkailumanuaali

Voit täyttää lomakkeen useamman kerran eli jokaisesta tuotteesta täytetään oma lomake. Tuotetiedot kerätään englannin kielellä.

goSaimaa markkinoi aktiivisesti manuaalia matkanjärjestäjille, jotka voivat poimia omille asiakkailleen soveltuvia tuotteita omaan tuotantoonsa. Esimerkkejä voit katsoa vuoden 2019 manuaalista täällä tai tutustumalla Visit Finlandin manuaaliin: https://www.finland-product-manual.com/

Koulutusmatkailu on yksi kärkiteema Suomen kansallisen tason matkailun markkinoinnissa. Koulutusmatkailun kohderyhmät ulkomailla ovat kouluja, urheiluseuroja, koulutuksen ammattilaisia, viranomaisia ja matkanjärjestäjiä.

Koulutusmatkailun kehittäminen Etelä-Karjalassa -hanke tuotti Etelä-Karjalan maakunnan ensimmäisen koulutusmatkailumanuaalin keväällä 2019. Ensimmäiset koululaisryhmät ovat jo käyneet alueella kesällä 2019 ja markkinapotentiaali on selviö.

Toinen painos julkaistaan tammikuussa 2020. Tämän kyselyn vastaukset tallennetaan julkaistavaan Etelä-Karjalan koulutusmatkailumanuaaliin nro 2.
Koulutusmatkailumanuaali on keskeinen matkailun edistämistuote matkanjärjestäjä- ja businessdelegaatio tapaamisissa ja kampanjoinnissa etenkin Aasian markkinoilla, mutta myös muillakin markkinoilla.

Osallistuminen painettuun manuaaliin edellyttää goSaimaan yhteismarkkinointikumppanuutta (alk. 500€/vuosi) tai Etelä-Karjalan Doerz -alustan käyttöä.

Alustan käyttöönotto on maksutonta mutta Doerz ottaa 20% provision myynnistä. Doerzissa voi myyjätahoja olla yritys (y-tunnus) tai henkilö (henkilötunnus). Doerz alustaa esitellään 7.11. Saimaa Akatemiassa Holiday Club Saimaalla ja siitä tullaan järjestämään myös erillinen koulutus. Tutustu Tampereen Doerz –palveluun täällä. Kumppanuudesta tai Doerzista saat lisätietoa ottamalla yhteyttä goSaimaan henkilökuntaan.

goSaimaan yhteismarkkinointikumppanuudella saa paljon muutakin kuin pelkän näkyvyyden manuaalissa. Koulutusmanuaalin käyttökohteita ovat mm. workshopit ja messut Suomessa ja ulkomailla, matkanjärjestäjien sähköiset jakelut, tutustumismatkat Saimaan alueella (FAM-matkat, digitaalinen näkyvyys (goSaimaan omat kanavat, WeChat Official Accont, WeChat miniohjelma, VisitFinland verkkopalvelut), DMC/Incoming yhteistyö (mm. tarjouspyynnöt, tiedustelut), VisitFinland ja Saimaan alueen yhteiskampanjat, osallistuminen Koulutusmatkailun kansalliseen ohjelmaan ja koulutusmatkailuun liittyvät kehitystyöpajat, seminaarit ja koulutus- ja infotilaisuudet.

Ilman kumppanuutta tuotetiedot lähetetään veloituksetta raakadatana (excel –muodossa) alueella toimiville DMC-/ incoming –toimistoille.

Koulutusmatkailun tuotemanuaali 2019

Educational manual - Lappeenranta and Imatra region

Julkaistu ISSUU -verkkolehtenä.

Näköispainosta (450kpl) jaetaan mm. seuraavissa tapahtumissa:

 • Loppuseminaari 25.4.19
 • ITB Shanghai, 15.-17.5.19
 • Edu travel workshop (Visit Finland) 16.5.19, Hki
 • Edu travel workshop (Visit Finland) 6.9.19, Hki
 • Midnight Sun Workshop 11.-12.6.19 Tampere
 • Winter Sport messut Pekingissä, syyskuu
 • Educational Travel ryhmän vierailut alueella

Painettua julkaisua on myös mm. Lappeenrannan ja Imatran kaupunkien matkailuinfoissa, Etelä-Karjalan liitossa, Lappeenrannan Pietarin edustustossa, Lappeenrannan ja Pietarin kaupunkien ystävyyskaupungeissa.

Lappeenrannan kaupunki koordinoi Koulutusmatkailun kehittäminen Etelä-Karjalassa -hanketta, jonka tavoitteena oli kartoittaa maakunnasta opetus-, kulttuuri-, matkailu ym. palvelujen tarjoajat ja saada eri toimijat tietoisemmaksi toisistaan. Samalla tunnistettiin matkailualan työpaikkoja sekä työllistymismahdollisuuksia. Hankeaika oli 12.12.2018-30.4.2019. Tuloksena koostettiin tuotemanuaali, joita ulkomaiset sekä myös kotimaiset ostajat ja matkailijat voivat hyödyntää. Palveluja tuottavat toimijat perehtyivät koulutusmatkailun erityispiirteisiin, järjestämistapaan, turvallisuuteen ja kulttuurieroihin. Osaamisen jakamisessa hyödynnettiin digitalisaation luomia mahdollisuuksia.

Rahoitus: Alueelliset innovaatiot ja kokeilut (AIKO), Lappeenranta - Imatra-kasvusopimus, Lappeenrannan kaupunki, Imatran kaupunki