Etusivu KaupunkimmeKansainvälisyysVenäjäyhteistyöPiirustuskilpailu 7-12 vuotiaille kansainvälisyydestä

Kansainvälisen piirustuskilpailun satoa nähtävillä näyttelyssä 30.11. saakka

Lappeenranta ja Viipuri juhlivat tänä vuonna 30-vuotista Piirustuskilpailu_Vanessa Niemen työ_400x285.jpgyhteistyötään ja järjestivät sen kunniaksi piirustuskilpailun. Siihen osallistuivat Lappeenrannan ja Viipurin alakouluikäiset eli 7–12-vuotiaat lapset.

Kilpailun tuomaristossa olivat Lappeenrannan kaupungilta intendentti Lappeenranta ja Viipuri juhlivat tänä vuonna 30-vuotista yhteistyötään ja järjestivät sen kunniaksi piirustuskilpailun. Siihen osallistuivat Lappeenrannan ja Viipurin alakouluikäiset eli 7–12-vuotiaat lapset.

Kilpailun tuomaristossa olivat Lappeenrannan kaupungilta intendentti Leena Räty, Suomi-Venäjä seuran Lappeenrannan yksikön puheenjohtaja Tanja Karppinen, Viipurin piirin kansainvälisen komitean varapuheenjohtaja Vladimir Vasilyev, koulutuskomitean edustaja Elena Petrova sekä Palace of arts –koulun johtaja Ekaterina Filippova.

Kilpailutöitä molemmista kaupungeista saatiin yhteensä noin 150. Lappeenrannan piirustuksista tuomaristo valitsi yhden voittajan ja antoi myös kolme kunniamainintaa. Töistä nousi selkeästi esille neljä teemaa: maiden liput yhdistyvät eri muodoissa, ystävyys, logistiikka sekä kaupunkien tunnusmerkit tai merkittävät rakennukset.

Voittajatyöksi tuomaristo valitsi 11-vuotiaan Vanessa Niemen työn. Hän käy Lönnrotin koulua. Vanessan työ oli taitavasti piirretty ja siitä huokui positiivisuus sekä ystävyys. Tuomarit näkivät, että työssä esiintyvät aurinko, pilvet ja tuuli vievät samaan suuntaan.

Kolme kunniamainintaa annettiin Anne-Karin Kilkille Kimpisen koulusta, Elea Hynyselle Lönnrotin koulusta sekä Rohan Korttinen-Peerthylle Kristillisestä koulusta.

Anne-Karinin työ kuvastaa ihmisten kohtaamista ja molempien kaupunkien symbolit ovat siinä tärkeässä osassa. Elean työ on tulevaisuuteen suuntaava piirustus. Hän on valinnut työhönsä ilon ja positiivisuuden värejä ja yhdessä-teema tulee myös siinä esiin. Rohan on kuvannut työssään nykyteknologiaa, jonka avulla ystävyyssuhteet ovat muodostuneet.

Sekä Lappeenrannan että Viipurin kilpailutöistä on koostettu näyttely, jonka avajaiset pidetään 20.11.2017 kello 10.00 me-talossa. Tuolloin vietetään myös kansainvälistä Lasten oikeuksien päivää. Näyttely on avoinna 30.11.2017 saakka.

Näyttely on avoinna 20.–30.11.2017
ma–ke 10–17
to 12–17
pe 10–15
la–su suljettu

Osoite: me-talo, Valtakatu 30 (kauppakeskus Opri, 2. krs)

Lisätietoja:

Lappeenrannan kaupunki
Kansainvälisten asioiden koordinaattori Kati Korhonen
puh. 040 354 2799
kati.m.korhonen@lappeenranta.fi

Kuva: Vanessa Niemen piirustus