Etusivu KaupunkimmeKansainvälisyysYstävyyskaupungitHaku saksan kielen intensiivikurssille
Valitse taso

Haettavana paikka saksan kielen intensiivikurssille Schwäbisch Halliin

(päivitetty: 2.7.2019)

Lappeenrannan kaupunki julistaa uudelleen haettavaksi opiskelupaikan Saksaan, Kaupunkinäkymä Schwäbisch Hallista_Foto_Eva_Maria_Kraiss _ netkoko.jpgSchwäbisch Hallissa sijaitsevaan Goethe Instituuttiin. Saksan kielen intensiivikurssi järjestetään joko 30.09.-25.10.2019 tai 28.10.–22.11.2019. Stipendiaatti voi itse valita näistä ajankohdista sopivimman.

Hakijan tulee olla lappeenrantalainen, vähintään 18 vuotta täyttänyt saksan kieltä opiskeleva henkilö. Stipendi kattaa kurssimaksun, ruokailun sekä majoituksen.

Vapaamuotoiset hakemukset sekä opintosuoritusote saksan kielen opinnoista pyydetään toimittamaan viimeistään 9.8.2019 kansainvälisten asioiden koordinaattori Kati Korhoselle sähköpostilla kati.m.korhonen@lappeenranta.fi tai postitse Lappeenrannan kaupunki, PL 11, 53101 Lappeenranta. Hakemus voidaan myös toimittaa Asiakaspalvelukeskus Winkkiin Lappeenrannan kaupungintalolle.

Viime vuonna kurssilla opiskelleen Ida Koskisen varmuus saksan kielen käyttämisen suhteen parani huimasti.

- Saksalaiseen kulttuuriin tutustumisen ohella matka oli mahtava tilaisuus itsenäistyä, ja sainkin kuukauden aikana monia uusia ystäviä, Ida kertoo.

Lappeenrannan ystävyyskaupunki Schwäbisch Hall on moderni ja eläväinen 36 000 asukkaan kaupunki ja sijaitsee noin 60 kilometriä Stuttgartista koilliseen. Kaupungissa on paljon vanhoja puisia rakennuksia ja siltoja sekä Kocher-joki, joka virtaa kaupungin lävitse. Pinta-alaltaan Schwäbisch Hall on noin 104 neliökilometriä eli melko paljon Lappeenrantaa pienempi. Nähtävää kaupungissa on runsaasti. Raatihuoneen torilla sijaitseva Pyhän Mikaelin kirkko on kaupungin sydän.

Lisätietoja:

Lappeenrannan kaupunki
Kansainvälisten asioiden koordinaattori Kati Korhonen,
puh. 040 354 2799
kati.m.korhonen @ lappeenranta.fi

Ida Koskinen_Schwabisch Hall_2018.jpg

Maisema Schwäbisch Hallista (2018). Kuva: Ida Koskinen