Etusivu KaupunkimmeKulttuurin unelmavuosi
Tapahtuma Lappeenrannan Satamatorilla, nuori nainen tasapainoilee katselevien ihmisten päiden yläpuolella. Taustalla Saimaa ja ravintolalaiva.

Lappeenrannan kulttuurin unelmavuosi 2024 valmisteilla

Vuonna 2024 Lappeenrannassa vietetään Kulttuurin unelmavuotta. Kulttuurin unelmavuosi on merkkivuosi, joka kiertää Saimaan alueella. Tänä vuonna teemavuotta vietetään Mikkelissä ja vuonna 2023 Joensuussa.

Lappeenrannan kulttuurijohtajan Anu Talkan mukaan merkkivuoden tavoitteena on aktivoida kulttuurin kuluttajia ja työllistää paikallisia toimijoita.

– Omana unelmavuonnaan Lappeenranta täyttää 375 vuotta – tuon rupeaman aikana moni unelma on jo ehtinyt toteutua.

– Lappeenrannan kulttuuritoimi haluaa toteuttaa paikallisten unelmia entistä enemmän, ja kutsuukin nyt kaikenikäiset kaupunkilaiset unelmoimaan. Miltä näyttää, kuulostaa, tuntuu, tuoksuu tai maistuu unelmien Lappeenranta, millaista kulttuuria ja taidetta tänne kaivataan?

Lappeenrantalaisten kulttuuriunelmia kerätään kesän 2022 aikana

Kulttuuritoimen korkeakouluharjoittelija Nelly Hakkarainen kerää kesän 2022 aikana asukkaiden kulttuuriunelmia. Hänen mukaansa unelmointi ja usko tulevaisuuteen on hyvin tärkeää.

– Jokainen muutos parempaan on lähtenyt jonkun unelmasta. Kun katsomme eteenpäin rohkeasti ja yhdessä, voi unelmista tulla totta.

Asukkaiden unelmia hyödynnetään Lappeenrannan kulttuurin unelmavuoden 2024 valmistelussa ja ideoinnissa sekä unelmavuoden ohjelmistossa.

Lappeenrantalaisten unelmia kerätään haastattelemalla asukkaita niin spontaanisti kesäkaduilla kuin -tapahtumissakin. 

Unelmien keruuseen voi osallistua myös verkkolomakkeella: Kerro unelmasi ja osallistu Kulttuurin unelmavuoden 2024 suunnitteluun (office.com) 

Miltä näyttää, kuulostaa, tuntuu, tuoksuu ja maistuu unelmien Lappeenranta?


Kerro unelmasi ja osallistut Lappeenrannan kulttuurin unelmavuoden 2024 valmisteluun ja ideointiin. 

Klikkaa tästä kyselyyn >> 

ILMOITTAUDU MUKAAN LAPPEENRANNAN KULTTUURIFOORUMIIN

To 18.8. klo 16.30 @Nuijamiehessä 

Tule mukaan ideoimaan ja tekemään yhteistyötä!
Lappeenrannan kaupungin kulttuuritoimi kutsuu koolle alueen kulttuuritoimijat ja taiteilijat. Tilaisuudessa esitellään kaupungin kulttuuristrategiaa, mahdollisia yhteistyömalleja sekä keskustellaan Kulttuurin unelmavuodesta 2024 asukkailta kerättyjen kulttuuriin ja taiteeseen liittyvien unelmien siivittämänä. Osallistujat pääsevät myös ideoimaan ja verkostoitumaan työpajan merkeissä.
Tarjolla kahvia ja pullaa.


Ilmoittaudu tästä viimeistään 14.8. mennessä >>