Etusivu KaupunkimmeLappeenrannan tunnukset
Valitse taso

Lappeenrannan tunnuksetLappeenrannan vaakunan malli

Lappeenrannan kaupungin vaakuna
Lappeenrannan kaupungin vaakuna on Villimies-vaakuna. Vaakunan nykyisen version on suunnitellut heraldikko Olof Eriksson vuonna 1954.

Lappeenrannan vaakunaselitys kuuluu:
"Hopeakentässä luonnonvärinen metsäläinen, pidellen maahanlaskettua nuijaa, seisomassa vihreällä maalla. Otsan ja vyötäisten ympärillä vihreä seppele."
Lappeenrannan vaakunan malli
Vaakunan käyttö edellyttää kaupungin lupaa. Lupaa haetaan kaupunginsihteeri Juha Willbergiltä, etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi.

Vaakunaa ei saa muokata, ja sitä saa käyttää vain siihen käyttötarkoitukseen, johon lupa on myönnetty. Vaakunan käyttösäännöt löytyvät tästä.

Lappeenrannan kaupungin markkinointilogoLappeenranta

Lappeenrannan kaupungilla on käytössään graafinen ohjeisto, joka määrittelee ulkoasun mm. kirje-, julkaisu- ja esittelypohjille. Graafinen ohjeisto on kaksiosainen perustuen sekä kaupungin vaakunaan että Lappeenranta-tunnukseen. Ohjeistosta lisätietoja antaa viestintäsihteeri Minna Kivistö, puh. (05) 616 2008.
Lappeenranta
Graafiseen ohjeistoon kuuluu myös logo, jota käytetään ensisijaisesti markkinoinnissa.

Logon kaaret kuvastavat 

  • kattavia peruspalveluja kaupunkilaisille ensimmäisellä tasolla ja kansainvälistä kohtauspaikkaa toisella tasolla.
  • alun perin Saimaaseen ja metsään pohjautuvan elinkeinoelämän nousua uudelle innovatiiviselle tasolle EU-Venäjä välisenä toimijana sekä uudistuvan ja monipuolisen yritystoiminnan tukijana.
  • Vihreä väri viittaa vihreisiin arvoihin, luonnonläheisyyteen ja uusiutuvaan energia- ja metsäteollisuuteen.
Logon ja sen ohjeistuksen voi ladata oheisista liitetiedostoista. Mikäli logosta käytetään versiota, johon on liitetty alateksti Kansainvälinen yliopistokaupunki, tulee varmistua siitä, että myös alateksti on selkeästi luettavissa.
 

villimies_netti_copyright.jpgLappeenrannan Villimies PR-hahmo

Lappeenrannan kaupunki on toteuttanut Lappeenrannan vaakunan villistä miehestä erillisen Villimies PR-hahmon, joka voidaan luovuttaa käytettäväksi kaupallisiin markkinointituotteisiin. Kaupunki käsittelee Villimies PR-hahmon käyttöpyynnöt ja myöntää luvan tuotekohtaisesti.
Tiedusteluihin vastaa ja luvan myöntää markkinointiviestintäpäällikkö Mirka Rahman, puh. 040 8499 161, mirka.rahman@lappeenranta.fi. Hinnasto ja ohjeet löytyvät liitetiedostosta.

Lisätietoja antavat II kaupunginsihteeri Alina Kujansivu, puh. 040 724 8776 ja markkinointiviestintäpäällikkö Mirka Rahman, puh. 040 8499 161.