Valitse taso

Oma logo.jpg

Sammonlahden suuralueelle uutta asuinalueiden
viihtyvyyttä parantavaa toimintaa

Lappeenrannan kaupunki on hyväksytty mukaan yhtenä kahdentoista muun kaupungin kanssa toteuttamaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen ARA:n asuinalueiden viihtyvyyttä ja asukasosallisuutta nostattavaa hanketta. Toimintakausi tälle hankkeelle on vuodet 2013 – 2015. Hankkeessa on mahdollisuus saada 20 % tukea suoritettaville toimenpiteille.

Toiminnan tavoitteena on parantaa asukkaiden kokemaa asukasviihtyvyyttä ja kasvattaa asukasosallisuutta alueella. Tavoitteena on myös ehkäistä työttömyyttä ja siitä aiheutuvia sosiaalisia ongelmia.

Matalan kynnyksen toimintaa ja yhteisöllisyyttä

”Tavoitteena on luoda matalan kynnyksen toimintaa eli jokaisen olisi helppo tulla mukaan ja kokea olevansa tärkeä osa omaa asuinaluettaan”; visioi Pia Mantere. Myös asukasyhteyshenkilö jalkautuu alueelle. Joka toinen maanantai asukkaat voivat halutessaan tulla kertomaan asukasyhteys-henkilölle omia ajatuksiaan, ideoitaan ja huomioitaan tai ihan vaikka kuulumisiaan Sammontorin asukastilaan

Tiedottamista tullaan tekemään monipuolisesti. Toiminnalle perustetaan oma sivusto kaupungin nettisivuille. Myös sosiaalisen median kautta tullaan tavoittelemaan alueen asukkaita, etenkin nuorempia asukkaita. Sammontorin asukastuvan ilmoitustaulua kannattaa myös vilkuilla. Lappeenrannan sähköinen palautepalvelu tuodaan myös asukkaille tutummaksi.

Asukasosallisuus lähtee loppujen lopuksi asukkaista itsestään

 ”Sammonlahden suuralueen kehittyminen ja asuinviihtyvyyden lisääntyminen ja asukasosallisuus – ne lähtevät pohjimmiltaan alueen asukkaista. Vaikka loisimme miten hienoja tapoja vaikuttaa ja osallistua, mutta jos ei ole ketään, joka olisi aidosti kiinnostunut, niin ei näillä toiminnoilla ole merkitystä.

Hiukan talkoohenkeä ja sitä kuuluisaa suomalaista sisua, joka sanoo että periksi ei anneta, vaikka esitetyt asiat eivät heti huomenna toteutuisikaan. Jos ja kun itse omasta halustamme haluamme vaikuttaa positiivisesti ympäröivään asuinalueeseemme, on se kuin lumipallo, joka pienestä lähtee kasvamaan suureksi.

Sitä minä henkilökohtaisesti peräänkuulutan kaikilta kuntalaisilta ja haluan aidosti innostaa ja kannustaa ottamaan osaa toimintaan. Se ei ole meiltä keneltäkään pois, päinvastoin; Pia Mantere innostaa lappeenrantalaisia huolehtimaan itsestään, toisistaan ja ympäröivästä asuinalueesta.

Lisätietoja:

Pia Haakana, asukasyhteyshenkilö, Lappeenrannan kaupunki,
gsm 040 5494 740, pia.haakana@lappeenranta.fi
Anne-Liisa Lindgren den Oude, asukastoiminnan ohjaaja, Ekta ry,
gsm 040 746 3047, anne-liisa.lindgren-denoude@ekta.fi

Tykkää meistä Facebookissa