Valitse taso

Kourula Kuntoon -kansalaisraati kutsuu Kourulan alueen asukkaita!

Lappeenrannan kaupunki toteuttaa kolmannen kansalaisraadin. Tällä kertaa kansalaisraadin aihe liittyy olennaisesti Kourulan alue- ja liikekeskukseen. Kourula Kuntoon -kansalaisraati on osa Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n asuinalueiden kehittämisohjelma -hanketta, jossa myös Lappeenrannan kaupunki on mukana Länsialue omaksi -toiminnalla.

Miksi Kourula pitää saada kuntoon?

Lappeenrannan Kourulan alue- ja liikekeskus on herättänyt jo vuosien ajan tunteikasta keskustelua.
– Pysähtyneisyys on oikea sana kuvaamaan Kourulan aluetta, toteaa Kourula-Kuusimäki-Lavola asukasyhdistyksen ja Läntisen alueraadin jäsen Ahti Nuottimäki. Asuinviihtyvyys alueella ei ole paras mahdollinen, Nuottimäki jatkaa.

- Ajatus Kourula Kuntoon -kansalaisraadista lähti Läntisen alueraadin keskusteluissa Kourulan alueen asukkailta saatujen viestien perusteella, Lappeenrannan kaupungin asukasyhteyshenkilö Pia Haakana kertoo. – Olemme nyt toteuttaneet kaksi kansalaisraatia ja niiden toiminta on ollut hyvää ja aikaansaavaa, joten haluamme nyt erillisen kansalaisraadin kautta vaikuttaa myös asumisen viihtyisyyteen Kourulan alueella, Haakana jatkaa.

Kourula Kuntoon -kansalaisraadin vetäjinä toimivat asukasyhteyshenkilö Pia Haakanan lisäksi Kourulan alueen asukasaktiivi Ahti Nuottimäki sekä Anne-Liisa Lindgren den Oude, joka toimii Etelä-Karjalan työ- ja asukastupayhdistys ry:n ylläpitämän Sammonlahden asukastilan asukastoiminnan ohjaajana.

Kourula Kuntoon -kansalaisraati keskittyy pohtimaan kuinka alueesta saadaan jälleen viihtyisä ja mitä palveluita alueelle asukkaat toivoisivat jälleen saatavan. Kansalaisraati kokoontuu marraskuussa kolmesti ja julkilausuma tullaan luovuttamaan Lappeenrannan kaupunginjohtajalle ja alue- ja liikekeskusta hallinnoivalle Lappeenrannan Yritystila Oy:n sekä sen omistavalle Lappeenrannan kaupungin tilakeskuksen edustajille joulukuussa 2014.

- Nyt innostan ja kannustan Kourulan alueen asukkaita olemaan osallistuvia ja aktiivisia ja ilmoittautumaan minulle jäseneksi tähän Kourula Kuntoon -kansalaisraatiin. Alueella asuvien ihmisten näkemykset ja mielipiteet sekä ennen kaikkea kehitysehdotukset ovat tälle Kourula Kuntoon -kansalaisraadille erittäin tärkeitä. Asia ei edisty, jos ei alueen asukkaat itse ole aktiivisia, Pia Haakana toivottaa mukaan asukastoimintaan. Ilmoittautumisaika kansalaisraadin jäseneksi loppuu maanantaina 27.10.2014. Kourula Kuntoon -kansalaisraati kokoontuu kolmesti eli to 6.11., ti 18.11. ja to 27.11, klo 16:30 – 18:30.

- Kansalaisraatiin on helppo ilmoittautua, joko Lappeenrannan kaupungin nettisivujen kautta tai sitten ihan soittamalla minulle suoraan tai laittamalla sähköpostia, Pia Haakana innostaa Kourulan alueen asukkaita tarttumaan tilaisuuteen. Peräänkuulutan vielä asukkaan yksilövastuuta oman asuinalueen hyväksi. Kansalaisraati kokoontuu kolmesti marraskuun aikana. Jos tahtoo jotain saada, on myös hiukan annettava ajastaan ja ajatuksistaan – se ei ole loppujen lopuksi paljon, toteaa Pia Haakana.

Lisätietoja:

Lappeenrannan kaupungin asukasyhteyshenkilö Pia Haakana
gsm 040 5494 740 / pia.haakana@lappeenranta.fi

Ilmoittautuminen Kourula Kuntoon -kansalaisraatiin