Etusivu Osallistu ja vaikutaKolme Alasinta - Lauritsalan yhteisöllinen talkoohanke
Valitse taso

Lauritsalan Luukkaantorin ”Kolme alasinta” halutaan kunnostaa yhteisöllisesti talkoilla

Kolme Alasinta Kuva Etelä-Karjalan museo.jpg

50 -vuotta sitten, Lauritsalan kauppalan liitosvuonna Lappeenrantaan, tilattiin Lauritsalan tuolloin uuden liikekeskuksen aukiolle suihkukiviveistos ”Kolme alasinta”. 

Teoksen suunnitteli ja valmisti tunnettu kuvanveistäjä Armas Hutri (1922-2015). Armas Hutria on kuvattu taitavaksi ja persoonalliseksi kuvanveistäjäksi, jonka ura asettui monen vuosikymmenen yhtämittaiseen jatkumoon. Suihkukaivoveistos koostuu kolmesta alasimesta ja laajasta vesialtaasta.

 ”Kolme alasinta” ei ole lähes kymmeneen vuoteen ollut kunnossa. Näiden vuosien aikana monet eri tahot ovat ottaneet yhteyttä kaupunkiin ja esittäneet hienon kulttuurihistoriallisesti arvokkaan monumentin kunnostamista. Kaupunki onkin teettänyt tutkimuksia ja saanut eri hinta-arvioita, jotka valitettavasti ovat torpanneet ajatuksen korjaamisesta suurten korjauskulujen takia.

Asia on jälleen ollut esillä, kun tänä vuonna on veistoksen ja altaan 50 -vuotis merkkivuosi. Samalla on myös Lauritsalan Kauppalan 50 -liitosvuosi Lappeenrannan kaupunkiin.

Useat eri tahot ovat tuoneet ilmi Lappeenrannan kaupungille halunsa toteuttaa tämän edellä mainitun kohteen kunnostamisen vaikka talkoilla ja mahdollisesti myös kaupungin rahallisella avustuksella. 

Kaupunki toimii tässä yhteisöllisessä hankkeessa koollekutsujana. Kaupunki kutsui 33 Lauritsalan alueen eri yhdistystä ja toimijaa ensimmäiseen tapaamiseen 12.1.2017.

Kaupungin puolelta yhdessä asukkaiden kanssa hanketta ovat toteuttamassa kaupunginpuutarhuri Hannu Tolonen ja ympäristösuunnittelija Anne Veijovuori. He toimivat apuna teknisissä ja maisema-ilmettä koskevissa asioissa. Mukana on myös asukasyhteyshenkilö Pia Haakana, joka vastaa koollekutsumisesta ja hankkeen asukastiedottamisesta- ja markkinoinnista.

Lappeenrannan kaupunki toteuttaa tämän toiminnan kautta kaupungin strategiassa kohtaa ”Osallistava toimintatapa”, jossa todetaan, kuinka asukkaita rohkaistaan yhteisölliseen toimintaan.

Toiminnan tavoitteena on asukasaktiivisuuden, osallisuuden ja yhteisöllisyyden paraneminen ja asukkaiden järjestämien talkoiden ym. tapahtumien määrä kasvaminen.

(Kuva: Etelä-Karjalan museo)

Lisätietoja:
Lappeenrannan kaupunki
Pasi Leimi, vs. tekninen johtaja, kaupungininsinööri, puh. 040 740 1643 
Hannu Tolonen, kaupunginpuutarhuri, puh. 0400 856 066
Anne Veijovuori, ympäristösuunnittelija, puh. 040 125 4092
Pia Haakana, asukasyhteyshenkilö, puh 040 5494 740

Sähköposti: etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Talkoostyösuunnitelma - päivittyy työn mukana
Talkootyöt ph.pdf (497,9 kB)
Yritykset - Tervetuloa mukaan Lauritsalan alueen yhteisölliseen hankkeeseen!

Laadukas ja kestävä
lopputulos tavoitteena

Kyse on isosta hankkeesta
ja jotta saadaan kaikki tehtyä kunnolla ja hyvällä laadulla, tarvitsemme mukaan myös yrityksiä mukaan yhteistyöhön.

Yhteistyön muoto voi olla tavaratoimituksia tai työ-suorituksia ilman veloitusta sekä myös puhdasta sponsorirahaa.

Lue lisää - Sponsorikirje.pdf

Lisätietoja; Pia Haakana
puh. 040 5494 740 pia.haakana@lappeenranta.fi

Ajankohtaista

Tekninen työryhmä on kokoontunut kolmasti. 

Muistiot liitteineen luettavissa: TÄÄLTÄ