Valitse taso

Liikuntapaikkojen palveluverkko

Länsialueen liikuntapaikat säilyvät nykyisillä keskeisillä paikoillaan. Niitä käyttävät lähiliikunta-alueinaan Kourulan, Huhtiniemen, Sammonlahden, Ruoholammen ja Skinnarilan asukkaat, koulut ja päiväkodit.

Sammonlahden ja Kourulan liikuntahallit ovat kaupungin tärkeimpiä isoja liikuntahalleja ja ne tulee säilyttää myös jatkossa.

Koulujen lakkautusten yhteydessä vähenee aina sisäliikuntatilojen määrä, siksi uusien koulujen liikuntasalimitoituksessa pitää huomioida iltakäytön kokonaistarpeet, ei vain koulun sisäliikunnan tarpeet.

Länsialueen kiertää erittäin tärkeä hiihto- ja ulkoilureitti. Huhtiniemestä Skinnarilan, Yliopiston ja Saimaan ammattikorkeakoulun kiertävä, Lavolaan ja edelleen lentokentälle kulkeva ulkoilu- ja hiihtoreitti on lähellä noin 20.000 ihmistä.

Sammonlahden vuonna 2000 valmistunut jalkapallokenttä vaatii peruskorjausta, kustannus noin 200.000 euroa. Jos Sammonlahteen rakentuu uusi lisäkoulu välituntipihoineen, on sen tieltä jalkapallonurmikenttä purettava pois ja rakennettava kenttä tontilla toiseen kohtaan. Sen kokonaiskulut ovat noin 900.000 euroa. Kentän siirto on tehtävä esim. noin 1 vuosi ennen kouluhanketta. Nykyisillä jalkapallokentillä (rakennettu v. 2000 ja 2006) on uudet laadukkaat puku-, huolto- ja wc-tilat, jotka toimivat samalla väestönsuojelutiloina.