Etusivu Osallistu ja vaikutaOsallisuus- ja vaikuttamisohjelma
Valitse taso
Lappeenrannan kaupungin osallisuus- ja vaikuttamisohjelma

Asukkaat voivat osallistua osallisuus- ja vaikuttamisohjelman valmisteluun seuraavilla tavoilla 

1) Ota kantaa ja tuo omia näkemyksiäsi esille sähköisessä kyselyssä, kysely avoinna 13.10. saakka.

https://bit.ly/LPRosallisuus2

Miten haluan osallistua ja vaikuttaa kaupungin asioissa?
Lappeenrannan kaupunki tekee osallisuus- ja vaikuttamisohjelmaa. Kaupunki laajentaa ennakkoluulottomasti kuntalaisten osallistumismahdollisuuksia. Tavoitteena on löytää täysin uusia tapoja osallistua ja vaikuttaa.

Nyt laadittavan osallisuus-ja vaikuttamisohjelman perustana ovat Lappeenrannan jo olemassa olevat parhaat käytännöt ja toimintatavat. Osallisuus- ja vaikuttamisohjelman teossa halutaan kuulla laajasti asukkaita, virkamiehiä ja päättäjiä. Sen toteuttamiseksi pidetään työpajoja sekä järjestetään sähköinen kysely. Kyselyyn vastaamalla voi ottaa kanttaa jo esiin tulleisiin osallistumisen ja vaikuttamisen tapoihin ja tuoda esiin omat uudenlaiset näkemykset ja ideat siitä, miten haluaa osallistua ja vaikuttaa kaupungin asioihin.

Osallisuus- ja vaikuttamisohjelma valmistuu vuoden 2019 aikana.

 

2) Osallistu työpajaan la 5.10.2019 klo 10 – 15 kaupungintalolla, ilmoittautumiset 29.9. mennessä

Lappeenrannan kaupunki kutsuu asukkaat mukaan osallisuus- ja vaikuttamisohjelman valmisteluun. Kaupungin virkamiesjohdolle ja toimialojen toimenpaneville virkamiehille järjestettiin elo-syyskuussa kaksi työpajaa ohjelman valmisteluun liittyen. Kolmas ja viimeinen työpaja on tarkoitettu ennen kaikkea asukkaille ja myös päättäjille.

Ilmoittaudu mukaan sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta tai täyttämällä ilmoittautumislomake kaupungintalolla Winkissä. Winkki on avoinna arkisin klo 9-17.

Sähköinen ilmoittautumislomake: https://response.questback.com/lappeenrannankaupunki/tyopaja

Työpajassa keskustellaan avoimesti osallistumisesta ja vaikuttamisesta: miksi kannattaa osallistua ja mitä hyötyä siitä on asukkaalle. Työpajassa saa myös kyseenalaistaa jo olemassa olevia käytäntöjä, mutta erityisesti haetaan uusia tapoja osallistua ja vaikuttaa.   

 

3) Tule tapaamaan kaupungin edustajia Kalamarkkinoille su 15.9. klo 9-16 välisellä ajalla.

(paikka nro 34)

 

Kiitos, että olet luomassa yhdessä meidän kaikkien kanssa osallisuus- ja vaikuttamisohjelmaa Lappeenrantaan!


Lappeenrannan kaupungin osallisuus- ja vaikuttamisohjelma tekeillä – kaupunki kutsuu asukkaita mukaan valmisteluun

Lappeenrannan kaupunki valmistelee ensimmäistä osallisuus- ja vaikuttamisohjelmaansa ja kutsuu asukkaat mukaan valmistelutyöhön.

Ohjelmassa on tarkoitus kuvata, miten asukkaat voivat vaikuttaa kaupungin asioiden ja palveluiden valmisteluun, kehittämiseen ja päätöksentekoon. Samalla se myös esittelee miten Lappeenrannassa edistetään osallistumista ja mitä sillä tavoitellaan.

Osallisuus- ja vaikuttamisohjelma toimii toimintaa ohjaavana työkaluna päättäjille ja virkamiehille.

Asukkaat puolestaan saavat sen ansiosta kootusti tietoa osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksista.

Asukkaille osallisuus- ja vaikuttamisohjelma on ennen kaikkea lupaus siitä, että asukkaat ja palveluiden käyttäjät voivat osallistua ja vaikuttaa asioiden, päätösten ja palveluiden valmisteluun ja kaupungin toimintaan.

Kaupungin osallisuus- ja vaikuttamisohjelma valmistuu vuoden 2019 loppuun mennessä.

LUE LISÄÄ!


Asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia on kehitetty aktiivisesti

Lappeenrannan kaupungilla on ollut jo vuodesta 2006 alkaen Asukkaiden Lappeenranta -toimintaa, jonka tarkoituksena on ollut aktivoida ja saada asukkaat osallistumaan sekä myös vaikuttamaan eri tavoin oman asuinalueensa kehittämiseksi. Asukkaiden osallistuminen ja vaikuttaminen eri asioihin eri tavoin onkin vuosien aikana laajentunut kaupungin kaikille toimialoille ja sitä toteutetaan jo laajasti.

Asukkaiden Lappeenranta -toiminta palkittiin vuonna 2014 valtakunnallisella Demokratiapalkinnolla. Perusteluissa todettiin kuinka Asukkaiden Lappeenranta -toiminnalla turvataan asukkaiden vaikutusmahdollisuudet omaa lähiympäristöä koskevissa asioissa. Perusteluissa tuotiin myös esiin, että Lappeenrannassa on monipuoliset vaikutusmahdollisuudet, ja lähidemokratia kullakin asuinalueella tuo mielekkyyttä toiminnalle.

Lisätietoja:

Osallisuus- ja vaikuttamisohjelmasta ja osallisuuden kehittämisestä:
Viestintäjohtaja Alina Kujansivu,
puh. 040 724 8776, alina.kujansivu(a)lappeenranta.fi

Osallisuusohjelman valmistelusta, työpajoista ja kyselystä:
Asukasyhteyshenkilö Pia Pulliainen,
puh. 040 549 4740, pia.pulliainen(a)lappeenranta.fi