Celian äänikirjapalveluun rekisteröityminen

Celia tuottaa kirjallisuutta saavutettavassa muodossa, esimerkiksi äänikirjoina ja pistekirjoina. Kauno- ja tietokirjallisuuden lisäksi Celia valmistaa oppikirjoja saavutettavassa muodossa peruskouluun, lukioon ja ammatillisiin opintoihin sekä kurssikirjoja korkeakouluihin. Celian käyttäjäksi voi rekisteröityä Lappeenrannan pääkirjastossa.

Miten Celian kirjat toimivat?

Kirjat lainataan ja kuunnellaan yleisimmin älypuhelimelle tai tabletille asennetulla Pratsam Reader -sovelluksella. Kirjoja voi lainata ja kuunnella myös selaimessa Celianet-verkkopalvelussa.

Jos internetin kautta kuuntelu ei ole mahdollista, äänikirjat voi saada postitse CD-levyinä. Celian CD-äänikirjoja on lainattavissa myös pääkirjastosta ja varattavissa kaikista Heili-kimpan kirjastoista.

Celia-äänikirjoja voi kuunnella CD- tai DVD-soittimella, joka toistaa mp3-muodossa olevaa aineistoa. Pääkirjastossa on lainattavissa kolme Daisy-soitinta, joita lukemisesteiset voivat lainata kotiin kokeiltavaksi. Laina-aika on 4 viikkoa. Jos lukemisesteinen henkilö haluaa oman Daisy-soittimen, niitä saa maksutta lainaksi Näkövammaisten liiton Daisy-kuuntelulaitepalvelusta, josta soitinta anotaan erillisellä hakulomakkeella. Daisy-hakemuksen liitteeksi tarvitaan terveydenhuollon ammattilaisen selvitys, jossa vahvistetaan lääkärin toteama lukemista haittaava vamma tai sairaus.

Celian kirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen kirjan lukeminen on näkemisen, lukivaikeuden, sairauden, vamman tai vastaavan syyn vuoksi vaikeaa. Lukemisestettä ei tarvitse todistaa.

Puhelinasiointi

Kirjaston tietopalvelun puhelinneuvonta

Tietopalvelu auttaa tiedon ja erilaisten aineistojen löytämisessä ja neuvoo ja varaa aikoja kirjaston palveluihin.

Lisää tietoa
Puh. +358 40 1309172

Liittyvät palvelut

Neuvonta

Katso tiedot

Langaton internet

Katso tiedot

Kirjaston kaukopalvelu

Katso tiedot
Näytä kaikki liittyvät palvelut