Lappeenrannan Lyseon lukio

LAPPEENRANNAN LYSEON LUKIO - ROHKEA KLASSIKKO

Lappeenrannan Lyseon lukio on perustettu 1892, opiskelijoita on noin 750 ja opettajia noin 45. Lyseon tiloissa toimii myös Etelä-Karjalan IB-lukion Lappeenrannan toimipiste ja Itä-Suomen suomalais-venäläisen koulun lukio. Molemmat rakennukset ovat turvallisia, terveellisiä ja peruskorjattuja.

Lyseolla pidetään tärkeänä sivistystä, ihmisenä kasvamista, hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä. Mahdollistamme opiskelijalle monipuoliset opinnot, merkityksellisiä oppimistilanteita ja toimimme ratkaisukeskeisesti. Meillä näkyy yhdessä oppimisen ilo ja myötätuntoinen huolenpidon ilmapiiri. Arvostamme jokaista omana itsenään. Tuemme kaikkia opiskelijoita niin, että he voivat menestyä opinnoissaan.

Huolehdimme siitä, että opiskelijat tutustuvat toisiinsa lukio-opintojen aikana. Opiskelijat osallistuvat Lyseon toiminnan suunnitteluun, kehittämiseen ja toteutukseen. Lyseossa on opiskelijoiden tueksi tutor- ja vertaismentoritoimintaa.

Lyseossa voi opiskella englantia, ruotsia, espanjaa, ranskaa, saksaa ja venäjää eri tasoilla sekä suorittaa lukiodiplomeja musiikissa, kuvataiteessa, liikunnassa, mediassa ja teatteri-ilmaisussa.

Lyseossa on monipuolinen kansainvälisten opintojen valikoima. Lyseossa opiskelee vaihto-opiskelijoita ja Lyseosta lähdetään säännöllisesti vaihtoon. Lyseo on aktiivinen Euroopan unionin rahoittamissa Erasmus+ -hankkeissa.

Koululehti Lyskarissa kaikilla on mahdollisuus kokeilla lehden tekemistä verkossa. Opiskelijat voivat osallistua lehden kirjoittamiseen, kuvaamiseen, kuvittamiseen sekä videoiden tekemiseen. Lue lisää osoitteessa www.lyskari.net.

Teemme paljon yhteistyötä koulun ulkopuolella eri kulttuurilaitosten, medioiden, ympäristökeskusten ja kansalaisjärjestöjen kanssa. Opinnoissa tutustutaan korkeakouluihin, työelämään ja tehdään yritysvierailuja.

Tarjoamme tavoitteellisille, englannissa edistyneille opiskelijoille englannin opintoja vaativammalla tasolla Englanti-ryhmässä. Tarjolla on kaikille yhteiset englannin pakolliset ja valinnaiset opinnot hieman haastavammalla tasolla.

Musiikkiteatteriryhmä tarjotaan musiikin, kuvataiteen ja teatterin opetusta. Tärkeä osa ryhmän opintoja ovat erilaiset projektit ja esiintymiset, joissa jokainen nuori saa tuoda esille omaa erityisosaamistaan.

Luonnontieteistä ja matematiikasta kiinnostuneet opiskelijat voivat hakea lukioiden yhteiselle Tiedelinjalle.

Sähköpostit ovat muotoa: etunimi.sukunimi@edu.lappeenranta.fi

Asiointikieli: Suomi
Alue: Lappeenranta

Käyntiosoite

Lönnrotinkatu 3, 53600 LAPPEENRANTA

Reitti tänne

Aukioloajat

Puhelin

Rehtori
+358 405147615

Apulaisrehtori
+358 405206189

Apulaisrehtori
+358 407291139

Koulusihteeri
+358 406895313


Palvelut

Lukiokoulutus

Katso tiedot

Ylioppilastutkinto

Katso tiedot

Suomi tai ruotsi toisena kielenä -opetus lukiossa

Katso tiedot

Ohjaus lukiokoulutuksessa

Katso tiedot

Kielitarjonta lukiokoulutuksessa

Katso tiedot

Opiskeluhuolto lukiokoulutuksessa

Katso tiedot

Erityisopetus lukiokoulutuksessa

Katso tiedot

Katsomusaineen opiskelu lukiokoulutuksessa

Katso tiedot

Ruokailu päiväkodeissa, esikoulussa, perusopetuksessa ja lukiossa

Katso tiedot

Kouluruokailu lukiossa

Katso tiedot

Lappeenrannan Lyseon lukion musiikkiteatterilinja

Katso tiedot

Lappeenrannan Lyseon lukion englanninkielinen linja

Katso tiedot