Lappeenrannan museoiden kokoelmapalvelut

Etsitkö neuvoja vanhojen esineiden, valokuvien tai taideteosten säilyttämiseen ja hoitoon liittyviin kysymyksiin? Haluatko tietää enemmän kokoelmistamme? Mietitkö jonkin sinulle rakkaan esineen lahjoittamista museolle?

Lappeenrannan museoiden kokoelmatyöhön kuuluu esine-, kuva- ja taidekokoelmien kartuttaminen, tutkiminen, hoitaminen sekä niiden esitteleminen. Kokoelmahenkilöstömme antaa neuvoja vanhojen esineiden, valokuvien ja taideteosten säilyttämiseen ja hoitoon. Neuvonta on maksutonta, jos se ei vaadi laajempaa tutkimusta. Konservaattorimme on mahdollista tehdä myös pienimuotoisia tekstiilien konservointipesuja maksua vastaan. Meiltä voit myös kysyä kokoelmiemme sisältöön liittyvistä asioista ja aihepiireistä tai saada neuvoja, jos pohdit kulttuuri- tai taidehistoriallisesti arvokkaan aineiston lahjoittamista museolle.

Museo kartuttaa kulttuurihistoriallista kokoelmaansa aineistolla, joka kuvaa museon toiminta-alueen ominaispiirteitä. Etelä-Karjalan maakunnan lisäksi museo tallentaa Karjalan kannaksen kulttuuriperintöä ennen vuotta 1944 aina Terijoelta Jaakkimaan asti. Museon esinekokoelmaa kartutetaan harkiten. Esineen taustatiedot ovat tärkeä osa jokaisen yksittäisen esineen historiaa. Esineeseen liittyvät tiedot lisäävät sen museaalista arvoa. Koska museon säilytystilat ovat rajalliset, pyritään kokoelmaa kartuttamaan ainoastaan esineillä, joiden tausta- eli kontekstitiedot ovat tunnettuja. Valmistus- ja käyttöhistorialtaan tunnettua esinettä pystytään myös monipuolisemmin käyttämään tutkimuksessa ja näyttelyissä.

Laajemmat tutkimusta vaativat tiedonhaut ja neuvontatyöt sekä konservointipesut ovat maksullisia.

Palvelupaikat

Museoiden toimisto

Lappeenrannan museoiden toimiston kautta hallinnon palvelut, yhteystiedot, talous, sopimukset, tila- ja näyttelyvaraukset.

Kristiinankatu 9, 53900 LAPPEENRANTA

Aukioloajat

Normaalit palveluajat, juhlapyhinä suljettu
Ma - Ti: 09:00 - 15:00
Ke - To: 09:00 - 15:00
Pe: 09:00 - 15:00

Kaikki tiedot

Liittyvät palvelut

Lappeenrannan museoiden kuva-arkisto

Katso tiedot

Kulttuuri-, taide ja perinnetoiminnan avustukset

Katso tiedot

Museopalvelut

Katso tiedot
Näytä kaikki liittyvät palvelut