Lappeenrannan museoiden kuva-arkisto

Kaipaatko kuvia lapsuutesi Lappeenrannasta tai muualta Etelä-Karjalasta? Tiedätkö miltä näytti 1930-luvun Viipurissa tai Karjalankannaksella?

Lappeenrannan museoiden kuva-arkistossa on yli 180 000 valokuvaa. Kuva-arkisto tallentaa Lappeenrannan ja Etelä-Karjalan maakunnan sekä sotaa edeltävän Viipurin ja Karjalankannaksen alueen kuvallista kulttuuriperintöä kuten valokuva- ja postikorttiaineistoja. Museo välittää kuvia niin yksityisille ihmisille, yhdistyksille, tutkijoille, julkaisuihin, markkinointiin kuin tiedotusvälineillekin.

Kuvakokoelmiamme voi selata helpoiten Finna-palvelussa, jossa museo on julkaissut jo noin 17 000 valokuvaa. Verkossa julkaistuja valokuvia voi pääsääntöisesti ladata ja käyttää vapaasti, kunhan muistaa mainita museon sekä kuvaajan nimen. Finnan kautta voit myös antaa palautetta tai lisätietoa yksittäisiin valokuviin liittyen tai tehdä kuvatilauksen.

Jos et löydä Finnasta etsimääsi, Lappeenrannan museoiden kuva-arkistoon voi myös tulla tutustumaan paikan päälle siitä erikseen sopimalla. Kuva-arkisto palvelee Lappeenrannan museoiden toimistorakennuksessa, osoitteessa Kristiinankatu 9.

Suomen museoista suurin osa on valtion ja kuntien yhteisesti rahoittamia. Museot rahoittavat toimintaansa myös omalla varainhankinnalla, kuten pääsymaksuilla.

Kuva-arkiston tarjoamat palvelut ovat pääsääntöisesti maksuttomia. Voit tutustua museon kokoelmiin maksutta sekä Finnassa että paikan päällä tai saada neuvontaa valokuviin liittyen.

Maksullisia palveluita ovat laajat tiedonhaut jotka edellyttävät tutkimusta sekä painokelpoisten kuvien toimittaminen asiakkaalle. Museon kuvapalveluhinnasto löytyy museon nettisivuilta.

Puhelinasiointi

Lappeenrannan museoiden kuva-arkisto

Lappeenrannan museoiden kuva-arkiston yhteystiedot

Lisää tietoa
Puh. +358 40 5310424

Palvelupaikat

Museoiden toimisto

Lappeenrannan museoiden toimiston kautta hallinnon palvelut, yhteystiedot, talous, sopimukset, tila- ja näyttelyvaraukset.

Kristiinankatu 9, 53900 LAPPEENRANTA

Aukioloajat

Normaalit palveluajat, juhlapyhinä suljettu
Ma - Ti: 09:00 - 15:00
Ke - To: 09:00 - 15:00
Pe: 09:00 - 15:00

Kaikki tiedot

Museotoiminnan tavoitteena on ylläpitää ja vahvistaa väestön ymmärrystä kulttuurista, historiasta ja ympäristöstä. Museot ovat avoimia kaikille.

Museot huolehtivat kulttuuri- ja luonnonperinnön tallentamisesta ja säilyttämisestä tuleville sukupolville. Samoin museot jakavat näyttelyillä ja julkaisuilla tietoa yleisölle sekä harjoittavat tutkimusta ja opetusta.

Museolaki: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1992/19920729

Liittyvät palvelut

Kulttuuri-, taide ja perinnetoiminnan avustukset

Katso tiedot

Lappeenrannan museoiden näyttelyt

Katso tiedot

Kaupungintalon tilojen vuokraus

Katso tiedot
Näytä kaikki liittyvät palvelut