Valitse taso

Aikuislukio

Kimpisen lukio järjestää aikuislukio-opetusta ja kaksoistutkintoon tähtäävää opetusta. Aikuislukio-opetusta annetaan Kimpisen lukion tiloissa ( Pohjolankatu 2) ja kaksoistutkintoon johtavaa opetus Saimaan ammattiopiston tiloissa ( Pohjolankatu 12). 

Lasten ja nuorten lautakunta on päättänyt 31.10.2017 kokouksessaan aikuislukion toiminnan muuttamisesta. Lukuvuoden 2018 - 2019 alusta lukien aikuislukion toimintaa muutetaan siten, ettei enää tarjota mahdollisuutta opiskella koko lukion oppimäärää. Lisätietoa kaupungin päätöksestä on mahdollista lukea sivupalkissa olevasta liitteestä.

 

Kenelle aikuislukio on tarkoitettu?

Aikuislukiossa voi opiskella 18-vuotta täyttänyt suorittamalla koko lukion aikuisille tarkoitetun opetussuunnitelman mukaan tai jatkamalla loppuun aiemmin kesken jääneitä lukio-opintoja. Koko tutkintoon tähtäävä opiskelu on ilmaista.

Vähintään 2,5 vuotta kestäneen ammatillisen perusasteen tutkinnon suorittaneet toisen asteen opiskelijat voivat opiskella aikuislukiossa joko koko lukion oppimäärän tai ylioppilastutkintoa varten tarvittavat opinnot. 

Lisäksi aikuislukiossa on mahdollista parantaa tehokkaasti osaamista eri oppiaineissa aineopiskelijana ja oman kiinnostuksen mukaan ottaa osaa myös opiskeltavan aineen ylioppilaskirjoituksiin. Päämääränä ei tällöin ole koko lukion oppimäärän suorittaminen ja ylioppilastutkinto, vaan esimerkiksi kielten opiskelu, harrastus tai entisten opintojen täydentäminen vaikkapa työelämää tai jatko-opintoihin hakemista varten. Aineopiskelu on maksullista.

Miten aikuislukion opetus on järjestetty?

Aikuislukion lukuvuosi on jaettu päivälukion tapaan viiteen jaksoon. Kunkin oppiaineen kurssit kestävät yleensä yhden jakson ajan. Yhden kurssin opetus sisältää 12 lähiopetuksessa olevaa kaksoistuntia ja kokeen. Reaaliaineissa lähiopetuskaksoistunteja on vain kolme kertaa.

Kimpisen lukion tiloissa pidettävät oppitunnit sijoittuvat pääsääntöisesti tiistai-, keskiviikko- ja torstai-iltoihin klo 16.50-21.00 väliselle ajalle. Opetusta on jokaisessa kurssissa kaksoistunti kaksi kertaa viikossa.  Lukujärjestys on samanlainen tiistaisin ja keskiviikkoisin. Reaaliaineiden lähiopetustunnit pidetään torstaisin joka toinen viikko.

Saimaan ammattiopiston kaksoistutkinto-opiskelijoille tarjotaan lähiopetusta neljässä kirjoitettavassa aineessa (äidinkieli, ruotsi ja englanti sekä lyhyt tai pitkä matematiikka). Oppitunnit pidetään maanantai- ja keskiviikkoiltapäivisin ammattiopiston tiloissa. Kaksoistutkinto-opiskelijat voivat valita opintoihinsa myös Kimpisen lukion tiloissa pidettäviä Kimpisen päivälukion ja aikuislukion kursseja.