Valitse taso

Kaksoistutkinto

Kaksoistutkintoon haetaan erillisellä hakemuksella Saimaan ammattiopiston käytänteiden mukaisesti. Kaksoistutkinto-opiskelija suorittaa ammatillisen tutkinnon ja ylioppilastutkinnon. Ylioppilastutkintoasetus antaa jokaiselle vähintään kaksi- ja puolivuotisen ammatillisen perustutkinnon suorittaneelle oikeuden osallistua ylioppilaskirjoituksiin. Kirjoitukset voi aloittaa, kun ammatillista perustutkintoa on opiskeltu vähintään puolitoista vuotta. Ylioppilastutkinnon suorittaminen edellyttää yo-tutkinnon kokeiden läpäisemistä vähintään neljässä pakollisessa aineessa sekä ammatillisen perustutkinnon suorittamista. Kirjoituksissa reputtaminen ei kuitenkaan ole este ammattiin valmistumiselle.

Kaksoistutkinto-opiskelija voi suorittaa ammatillisen tutkinnon ja ylioppilastutkinnon lisäksi myös lukion oppimäärän eli saada lukion päättötodistuksen.  Tämä edellyttää lukion päättötodistukseen tarvittavien 48 kurssin suorittamista Kimpisen lukion aikuislinjalla.  

Opetusjärjestelyt

Ammattiopiston opiskelijoille tarjotaan lähiopetusta neljässä kirjoitettavassa aineessa ( äidinkieli, ruotsi, englanti sekä lyhyt tai pitkä matematiikka). Opetustunnit pidetään ammattiopiston tiloissa maanantai- ja keskiviikkoiltapäivisin. Opettajina toimivat Kimpisen lukion opettajat.

Opiskelija voi valita opintoihinsa myös Kimpisen lukion ja Kimpisen lukion aikuislinjan kursseja. Näille kursseille ilmoittaudutaan Wilmassa.