Valitse taso
Painotukset

Valitse liikunta tai yrittäjyys! Kimpisen lukiossa voit valita kursseja monipuolisesta koulukohtaisten kurssien valikoimasta. Valinnaisten kurssien osuus lukiotutkinnosta on noin kolmasosa. Osa näistä valinnaisista kursseista voi olla valintasi mukaan  valtakunnallisia syventäviä kursseja ja osa koulukohtaisia kursseja. Valinnaisilla kursseille voit syventää ja laajentaa osaamistasi eri lukioaineissa.
Kimpisen lukio tarjoaa mahdollisuuden valita laajemmat opintokokonaisuudet yrittäjyydestä ja liikunnasta. Yrittäjyys- ja liikuntapainotuksiin voit hakea lukioiden ainevalintakortilla.
 

Yrittäjyyspainotus Kimmoke


Kimpisen lukiossa käynnistetään lukuvuonna 2016 - 2017 yrittäjyyskasvatuksen opintokokonaisuus Kimmoke. Tähän yrittäjyyspainotukseen valitaan vuosittain maksimissaan 20 opiskelijaa ja he opiskelevat lukioaikana hajautetusti yhteensä 5 yrittäjyyttä ja yrittäjämäistä elämänasennetta käsittelevää kurssia. Tämän opintokokonaisuuden suorittamisesta he saavat todistuksen, josta voi olla hyötyä työnhaussa ja jatko-opiskeluissa.
 
Kimmokkeen kursseilla tutustutaan yrittäjiin ja yritystoimintaan, osallistutaan oman mielenkiinnon mukaan projekteihin ja vapaaehtoistyöhön ja/tai harjoitellaan pienimuotoisesti yrittäjyyttä.
Opiskelija oppii Kimmokkeen aikana kantamaan vastuuta, löytämään ja vahvistamaan vahvuuksiaan, olemaan aloitteellinen ja aktiivinen sekä pitkäjänteinen. Näistä taidoista on hyötyä opinnoissa, harrastuksissa, työelämässä ja sosiaalisissa suhteissa.

 

Liikuntapainotus


Kimpisen lukion liikuntapainotteiseen ryhmään valitaan vuosittain 20 - 25 opiskelijaa Kimpisen lukioon valittujen joukosta. Jos harrastat liikuntaa monipuolisesti, voit hakea ryhmään ilmoittamalla siitä hakuvaiheessa lukioiden ainevalintakortissa. Liikuntapainotteisen ryhmän ohjelmassa on liikuntaa kuusi kurssia pakollisten kurssien lisäksi
Liitteet
Kimmoke (918,9 kB)