Palvelut
Valitse taso
Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuspaikkaa voi hakea ympäri vuoden

Kunnalliseen varhaiskasvatukseen hakemus tulee jättää viimeistään neljä kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee varhaiskasvatusta. Mikäli tarve kuitenkin johtuu työllistymisestä, opinnoista tai koulutuksesta eikä alkamisajankohta ole ennakoitavissa, on varhaiskasvatuspaikkaa haettava niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa aikaisemmin kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan.

Varhaiskasvatukseen haetaan sähköisellä varhaiskasvatushakemuksella Lappeenrannan kaupungin varhaiskasvatuksen verkkoasioinnin kautta.

Varhaiskasvatuksen palveluohjaaja neuvoo varhaiskasvatukseen hakeutumisessa

Lappeenrannan varhaiskasvatuksessa on käytössä palveluohjaus. Palveluohjaaja vastaanottaa ja käsittelee kaikki uudet varhaiskasvatushakemukset, joilla haetaan varhaiskasvatuspaikkaa päiväkodista tai perhepäivähoidosta. Lisäksi palveluohjaajan tehtäviin kuuluu asiakasohjaus, perheiden palvelutarpeiden arviointi sekä palvelujen koordinointi. Palveluohjaajan tehtävänä on antaa vanhemmille tietoa kaikista Lappeenrannan kaupungin järjestämistä varhaiskasvatuspalveluista.

Huoltajat voivat kysyä palveluohjaajalta varhaiskasvatukseen liittyviä kysymyksiä jo ennen hakemuksen tekoa. Palveluohjaaja pohtii yhdessä perheen kanssa millainen varhaiskasvatuspalvelu olisi juuri sillä hetkellä lapsen ja perheen tarpeiden mukainen.

Palveluohjaaja on yhteydessä perheisiin heti hakemuksen saavuttua. Hän tiedottaa perheitä myös muista tärkeistä varhaiskasvatuksen aloittamiseen liittyvistä käytänteistä.

Niiden hakemusten osalta, jotka jätetään keväällä ja varhaiskasvatuspaikan tarve on elo-lokakuussa, yhteyttä ottaa päiväkodin johtaja tai perhepäivähoidon ohjaaja noin kuukausi ennen paikkatarpeen alkamista. Hänen kanssaan sovitaan tutustumisesta ja muista käytännön järjestelyistä.

Maksuasioissa perheitä neuvovat edelleen asiakasmaksusihteerit.

Palveluohjaajaan voit ottaa yhteyttä joko puhelimitse tai sähköpostitse:
puh. 040 621 2488
sähköposti: palveluohjausvaka(at)edu.lappeenranta.fi

Yksityisten päiväkotien (Touhula Tirilä, Touhula Lappeenrannan kampus, Tirikan päiväkoti, Steinerpäiväkoti Tontuntupa, päiväkoti Omenapuu ja Pilke Kuutti ja Pilke Norppa) asioissa neuvoo yksityisten päiväkotien ohjaaja Anu Lindgren-Kilpiä.
Yhteystiedot:
puh. 040 523 4524
sähköposti:anu.lindgren-kilpia(at)edu.lappeenranta.fi

The City of Lappeenranta provides centralized advice, information and guidance to parents to enable them to find for example suitable daycare place to their children. Service also helps parents to define what kind of early childhood service child and family needs. Parents can now find all help and information in one place via phone or email.

Contact information
Tel. +358406212488
email: palveluohjausvaka(at)edu.lappeenranta.fi 

696B1585.jpg