Palvelut
Valitse taso

Sähköinen hoitoaikavaraus

Sähköinen hoitoaikavaraus otetaan käyttöön nyt myös kaikissa Lappeenrannan laajennettua ja vuorohoitoa tarjoavissa yksiköissä, eli Joutsenon, Keltun, Lauritsalan päiväkodeissa.

  • Sähköinen hoitoaikavaraus otetaan käyttöön laajennettua ja vuorohoitoa tarjoavissa yksiköissä viikosta 10 (5.3.18) alkaen (viikosta 12 alkaen olevat hoitoaikavaraukset)
  • Järjestelmä on ollut käytössä muissa päiväkodeissa ja perhepäivähoidossa jo syksystä 2017 alkaen
  • Tieto Edun hoitoajat –toiminto eli sähköinen hoitoaikavaraus toimii joko web-selaimella tai puhelimeen ladattavan sovelluksen (Tieto Edu) kautta.
  • Sovellus on helppokäyttöinen ja sen kautta vanhemmat voivat seurata ajantasaisesti lapsen toteutuneiden hoitoaikojen kertymistä.
  • Ainoastaan viralliset huoltajat pääsevät sovellukseen ilmoittamaan hoitoaikoja.
  • Tunnistautuminen tapahtuu joko pankkitunnuksilla tai mobiilitunnistautumisella. Apua hoitoaikasovelluksen käytössä saa päiväkodin johtajalta tai perhepäivähoidon ohjaajalta.
  • Hoitoaikavarausten perusteella henkilökuntaa on ryhmissä oikea määrä oikeaan aikaan.

Hoitoajat ja/tai poissaolot viikosta 12 (19.–25.3) alkaen ilmoitetaan sovelluksen kautta koko viikon (ma-su) osalta viimeistään sunnuntaina 11.3. klo 23.59 mennessä. Jokaiselle päivälle on muistettava tehdä joko hoitoaika- tai poissaolomerkintä.

Suunnitelmien teko uusille viikoille on mahdollista sulkuajan puitteissa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että sunnuntaina klo 24 on suljettu seuraava ja sitä seuraava viikko. Lukitusajasta on tarkempaa tietoa kuvallisissa ohjeissa sekä kysymyksiä ja vastauksia sivulla.

Mikäli hoitoaikavarauksia ei ole lapselle tehty, katsotaan, ettei tarvetta hoidolle ole kyseisellä viikolla. Varhaiskasvatuksen henkilöstön työvuorosuunnittelu tehdään huoltajien varaamien hoitoaikojen perusteella.

Hoitoajat ilmoitetaan mahdollisimman tarkasti (15 min tarkkuudella) ja ilmoitettuja hoitoaikavarauksia noudatetaan niin tuonti- kuin hakutilanteissa. Hoitoaikoja voi ilmoittaa maksimissaan puoleksi vuodeksi eteenpäin. Kun on ilmoittanut yhden viikon hoitoajat, pystyy ne kopioimaan seuraaville viikoille.

Lukitusajan jälkeen muutoksia hoitoaikoihin tehdään perustelluista syistä. Näitä ovat työstä tai opiskelusta johtuvat syyt. Ota yhteyttä päiväkodin johtajaan tai perhepäivähoidon ohjaajaan.

Lisätietoja hoitoaikavarauksiin liittyen saat päiväkodin johtajalta.