Palvelut
Valitse taso

Sähköinen hoitoaikavaraus

Sähköinen hoitoaikavaraus on käytössä kaikissa Lappeenrannan kunnallisissa varhaiskasvatusyksiköissä, myös perhepäivähoidossa.

  • Tieto Edun hoitoajat –toiminto eli sähköinen hoitoaikavaraus toimii joko web-selaimella tai puhelimeen ladattavan sovelluksen (Tieto Edu) kautta.
  • Sovellus on helppokäyttöinen ja sen kautta vanhemmat voivat seurata ajantasaisesti lapsen toteutuneiden hoitoaikojen kertymistä.
  • Ainoastaan viralliset huoltajat pääsevät sovellukseen ilmoittamaan hoitoaikoja.
  • Huoltaja pääsee lisäämään lapselle varahakijoiden tiedot, jotka näkyvät päiväkodin henkilökunnalle.
  • Tunnistautuminen tapahtuu joko pankkitunnuksilla tai mobiilitunnistautumisella. Apua hoitoaikasovelluksen käytössä saa päiväkodin johtajalta tai perhepäivähoidon ohjaajalta.
  • Hoitoaikavarausten perusteella henkilökuntaa on ryhmissä oikea määrä oikeaan aikaan.

Hoitoajat ja/tai poissaolot ilmoitetaan sovelluksen kautta koko viikon (ma-su) osalta. Jokaiselle päivälle on muistettava tehdä joko hoitoaika- tai poissaolomerkintä. Suunnitelmien teko uusille viikoille on mahdollista sulkuajan puitteissa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että sunnuntaina klo 24 sulkeutuu seuraava ja sitä seuraava viikko. Lukitusajasta on tarkempaa tietoa kuvallisissa ohjeissa sekä kysymyksiä ja vastauksia sivulla. Mikäli lapselle ei ole tehty hoitoaikavarauksia, katsotaan, ettei tarvetta hoidolle ole kyseisellä viikolla. Varhaiskasvatuksen henkilöstön työvuorosuunnittelu tehdään huoltajien varaamien hoitoaikojen perusteella.

Hoitoajat ilmoitetaan mahdollisimman tarkasti (15 min tarkkuudella) ja ilmoitettuja hoitoaikavarauksia noudatetaan niin tuonti- kuin hakutilanteissa. Hoitoaikoja voi ilmoittaa maksimissaan puoleksi vuodeksi eteenpäin. Kun on ilmoittanut yhden viikon hoitoajat, pystyy ne kopioimaan seuraaville viikoille.

Lukitusajan jälkeen muutoksia hoitoaikoihin tehdään perustelluista syistä. Näitä ovat työstä tai opiskelusta johtuvat syyt. Ota yhteyttä päiväkodin johtajaan tai perhepäivähoidon ohjaajaan.

Lisätietoja hoitoaikavarauksiin liittyen saat päiväkodin johtajalta.