Valitse taso

Lappeenrannan kaupunginorkesterin levy La Boutique fantastique  - Ihmeellinen lelukauppa ja karjalaisväritteiset laulut, julkaistu 10.8.2016

Cd_La_Boutique_fantastigue_etukansi_400.jpg

Lappeenrannan kaupunginorkesterin uudella levyllä La Boutique fantastique, ihmeellinen lelukauppa, soi Gioacchino Rossinin ja Sari Kaasisen musiikki. Levyllä kuullaan Gioaccino Rossinin sarja baletista La Boutique fantastique ja laulaja Sari Kaasisen lauluja. Orkesteria johtaa levyllä Tibor Bogányi. Balettimusiikki on alun perin saanut ensi-iltansa vuonna 1919 Lontoossa maineikkaan venäläisen Djagilevin baletin toimesta. Sari Kaasisen laulut ovat karjalais-etnoväritteisiä kertomuksia kylästä sen iloineen ja suruineen nuoruudesta, uhosta, rakkauden kommervenkeistä ja mm. kaipuusta. Teokset ovat soineet kaupunginorkesterin konserteissa ja ulkomaan konserttimatkoilla mm. Pietarissa, ja Saksassa.

Levy on äänitetty Linnoituksen Kehruuhuoneella 11.-13.8.2015. Levyn bookletin taidemaalaukset Linnoituksen Kehruuhuoneesta on maalannut unkarilainen taidemaalari Ágnes Zászkaliczky. Levyn äänityksestä vastaa Editroom Oy. Levy on myynnissä kaupunginorkesterin konserttien yhteydessä ja kaupungintalon asiakaspalvelupiste Winkissä sekä Kehruuhuoneella.

Levyn hinta 20 €.

Saimaa Sinfoniettan levy Autrefois, Heininen-Nielsen -huilukonsertot 

Levyä myydään konserttien yhteydessä, sekä  Asiakaspalvelukeskus Winkki kaupungintalolla.  Levyn hinta 10 euroa.

Autrefois_levynkansi_netti.jpgAutrefois_levyn_takakansi.jpg

Levyllä Saimaan Sinfoniettan solistina soittaa huilutaiteilija, professori Mikael Helasvuo. Levylle on taltioitu ensi kertaa Paavo Heinisen huilukonsertto ja Carl Nielsenin huilukonsertto sekä ensi kertaa Nielsenin huilukonserton alkuperäinen finaali, jota aiemmin ei ole koskaan levytetty.  Kapellimestarina Tibor Bogányi. Levyn julkaisi ALBA Records Oy.

Kansi Kazimir Malevich (1878-1935) Suprematism (oil on canvas, 1915). 

Lappeenrannan kaupunginorkesterin levy Purjein kuutamolla

Lappeenrannan kaupunginorkesterin Purjein kuutamolla 100-vuotisjuhlalevy julkaistiin vuonna 2009. Levyllä kaupunginorkesteria johtaa kapellimestari Tibor Bogányi ja solistina laulaa vuoden 2008 15. Lappeenrannan valtakunnallisten laulukilpailujen naisten sarjan voittaja mezzosopraano Tiina-Maija Koskela.

Levyllä kuullaan suomalaisia orkesterilauluja Toivo Kuulalta (kuten Purjein kuutamolla) ja Oskar Merikannolta (mm. Miksi laulan, Omenankukat ja Laatokka), Béla Bartókin Romanialaisia kansantansseja ja W.A. Mozartin Sinfonia nro 29 A-duuri.

Levyä myydään konserttien yhteydessä, sekä Asiakaspalvelukeskus Winkki kaupungintalolla. Levyn hinta 20 euroa.

Purjein_kuutamolla_cd_etukansi_netti.jpgPurjein_kuutamolla_takakansi_netti.jpg

Kannen kuva Milko Vesalainen Purjein kuutamolla / Sailing in the Moonlight.