Palvelut
Valitse taso

Neuvonta ja tietopalvelu

Lappeenrannan kaupunginkirjasto tarjoaa tiedonhakupalveluja asiakkailleen. Pääkirjastossa toimiva tietopalvelu auttaa löytämään tarvittavaa kirjallisuutta, lehtiartikkeleita tai yksittäisiä tietoja. Tiedonhaut ovat ilmaisia.

Tietoa etsitään kirjaston omista kokoelmista ja aineistorekisteristä sekä valtakunnallisista viite- ja tekstitietokannoista ja Internetistä. Lähikirjastot voivat tarvittaessa välittää tiedonhakupyyntöjä pääkirjastoon.

Tietopalvelun kautta voit tilata aineistoa kaukolainaan muista kirjaistoista. Tietopalvelu huolehtii myös erilaisten tapahtumien ja kirjailijavierailuiden järjestämisestä.

Tiedonhakuopas antaa vinkkejä tiedon etsimiseen. Tiedonhaun apuna voit käyttää myös FINTOA (ent. Vesa - verkkosanasto) ja Verkko-YKL- luokitusopasta.

Kirjastossa neuvotaan erilaisten laitteiden, ohjelmien ja verkkopalveluiden käytössä, tiedonhaussa sekä kirjaston tietokoneiden tai skannerien peruskäytössä ja digipajan laitteiden käytössä. Opastusta voi saada henkilökohtaisesti tai osallistumalla ilmoitettuun ryhmäopastukseen. Opastusta järjestävät kirjaston henkilökunta sekä kirjaston vapaaehtoiset it-ohjaajat. Lisätietoa ja ajanvaraukset pääkirjaston neuvonnasta. 

 

Neuvonnan ja tietopalvelun yhteystiedot
puh. 040 130 9172
kirjasto@lappeenranta.fi

Kirjaston neuvonta.jpg