Valitse taso

Lukudiplomit 

Lukudiplomin tarkoituksena on kannustaa ja motivoida lukemaan enemmän. Samalla se voi myös palkita sellaisia oppilaita, jotka lukevat paljon. Lukudiplomikirjalistat laaditaan yhdessä koulujen ja kirjaston kanssa.

Lappeenrannassa on käytössä AL-KU-diplomi, ala- ja yläkoulujen diplomit, S2-diplomit (suomea toisena kielenä opiskeleville) sekä tähtidiplomi, joka kouluasteesta riippumatta on tarkoitettu oppilaille, joille lukeminen on tavallista haasteellisempaa.

AL-KU-diplomi sekä alakoulujen lukudiplomit on uudistettu lukudiplomityöryhmän toimesta ja entinen AL-KU-diplomi ja 1.-6.luokan diplomit on poistettu käytöstä. Uusiin lukudiplomeihin voi tulla tutustumaan kirjastoon ja lainaamaan niihin kuuluvia kirjoja. Lukudiplomi on yhteinen aina kahdelle vuosiluokalle ja sen voi halutessaan suorittaa molempina vuosina. Kirjalistat on rakennettu siten, että eritasoiset lukijat löytävät itselleen sopivaa luettavaa molempina vuosina. Uusien lukudiplomien kuvituksen tekee Heli Pukki ja kuvitus valmistuu lokakuussa, mutta diplomin suorittamisen voi aloittaa jo nyt.

Uudistetut lukudiplomit:

AL-KU alkavan lukijan diplomi pdf

1-2. luokkien lukudiplomi pdf

3.-4.luokkien lukudiplomi pdf

5.-6.luokkien lukudiplomi pdf


Suomea toisena kielenä opiskeleville on omat diplominsa:

S2 1.-2. luokkien lukudiplomi pdf

S2 3.-4. luokkien lukudiplomi pdf

S2 5.-6. luokkien lukudiplomi pdf


Diplomin tarkoituksena on lukuharrastuksen herättämisen lisäksi:

- Perehdyttää kirjallisuuden eri lajeihin
- Totuttaa kokonaisteosten lukemiseen
- Auttaa ymmärtämään kirjallisuuden merkitystä
- Kartuttaa yleissivistystä
- Kasvattaa kansalliseen ja kansainväliseen kulttuuriin

Uudet diplomikriat esillä.jpg

Kuva: Päivi Oikkonen