Valitse taso
Tietoa kotiin ja kouluun

Vanhemmille

Kirjastossa on monipuoliset kokoelmat kirjoja, sarjakuvia, lastenmusiikkia, äänikirjoja, elokuvia, konsolipelejä ja lehtiä. Kirjaston henkilökunta auttaa tiedonhankinnassa ja suosittelee lukemista.

Pääkirjasto ja lähikirjastot järjestävät myös erilaisia tapahtumia: satutuokioita, elokuvia, näyttelyitä, konsertteja ja nukketeatteriesityksiä. Voit seurata tapahtumailmoittelua myös pääkirjaston ja Sammonlahden Facebook-sivuilta.

Kirjastokortin hankkiminen lapselle

Alle 15-vuotiaan lapsen kirjastokorttiin tarvitaan huoltajan kirjallinen suostumus, korttia voi hakea lomakkeella. Myös alle kouluikäinen voi saada kirjastokortin. Kortin voi saada mistä tahansa Heili-kimpan kirjastosta.

Korttia voi hakea Lappeenrannan verkkoasiointipalvelussa. Palveluun tunnistaudutaan joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. 

Lisätietoja
Lappeenrannan pääkirjaston lasten- ja nuortenosasto
puh. 040 130 9169

Lapset lukevat

Opettajille

Kirjasto tekee yhteistyötä koulujen ja oppilaitosten kanssa. Kirjastoammattilaiset tutustuttavat oppilaat kirjaston kokoelmiin ja tiedonhakuun vierailemalla kouluissa, kirjavinkkaamalla sekä opastamalla luokkia kirjastovierailuilla. Vierailulle on mahdollista tulla myös aamulla ennen kirjaston avaamista.

Kulttuuripolku on esi - ja peruskoulun oppilaille suunnattu kulttuuri- ja taidekasvatusohjelma. Oppilaille järjestetään kouluaikana vierailuja ja työpajoja kaupungin kulttuurilaitoksiin, taiteen perusopetusta antaviin oppilaitoksiin ja taideyhdistyksiin.

Esiopetus:
Kirjaleikki on yhteistoiminnalliseen oppimiseen perustuva tapa ohjata lapsia käyttämään
kirjastoa. Kirjaleikin tavoitteena on, että lapsesta kirjasto on kiva paikka, johon on mukava tulla uudestaan!

1.luokka:
Kissankulmankierros toteutetaan Astrid Lindgren –teemalla. Kissankulmankierroksella
kurkistetaan kirjastomaailmaan Eemelin silmin.

3.luokka:
Kirjastokäynnin alussa voi olla lukemaan houkuttelemishetki eli kirjavinkkausta kirjastossa
(tai tarvittaessa koululuokassa). Kirjastokäynnillä esitellään kirjaston toimintaa, kokoelmia ja
palveluita sekä tutustutaan hyllyjärjestykseen ja verkkokirjastoon.

Kirjastovierailut

Varaa aika kirjastovierailuun lähimmästä kirjastostasi.

Kirjavinkkaus

Kirjavinkkaus on kirjoista kertomista lukemaan innostavalla tavalla. Kirjasto vinkkaa tilauksesta ryhmille. Pääkirjaston lasten- ja nuortenosaston henkilökunta vinkkaa tilauksesta alakouluille. Pääkirjaston tietopalvelun henkilökunta kirjavinkkaa tilauksesta yläkouluille ja muille oppilaitoksille. Pääkirjaston tietopalvelu puh. 040 130 9172, kirjasto@lappeenranta.fi.

Pääkirjastossa on lainattavana noin 20 satudiasarjaa lähinnä päiväkotien satuhetkien käyttöön. Mukana on esimerkiksi Grimmin ja Andersenin satuja sekä kotimaisia kansansatuja. Diasarjojen katselu vaatii diaprojektorin. Laina-aika 4 viikkoa.