Valitse taso

Perheiden retkeilypaikat

Saimaan Latu ja Vipinää ja kipinää -perheliikuntahanke esittelee lapsiperheille sopivia päiväretkikohteita Lappeenrannan seudulta. Osa perheille sopivista retkipaikoista voi olla entuudestaan tuttuja, osa unohtuneita timantteja. Jokaisesta perheretkikohteesta löytyy koko perheen yhteiseksi tehtäväksi erilainen retkipuuhatehtävä. Pukeutukaa retkelle aina säänmukaisesti ja laittakaa jalkaan tukevat kengät. Eväät mukaan ja retkelle!

Katralampi

Katralammen laavu ja luontopolku (n. 1 km)

Katralammen laavu tunnetaan myös nimellä Sikalaavu. Korkealla kalliolla sijaitsevalta laavulta avautuu erämaiset näkymät Katralammelle. Roisontien varrella (Roisontie 357-359), aivan laavulle johtavan polun lähtöpaikalla sijaitsee pysäköintiin sopiva tienlevike. Matka laavulle ja takaisin on noin 1 kilometrin mittainen. Reitti on merkitty sisnisllä merkeillä.

Katralampi

Katralammen laavu 2.jpeg

Katralammen laavu.jpg

Kuivaketvele 

Kuivaketvele, Linnavuori (alle 1 km)

Kuivaketveleen Linnavuori on noin 600m pitkä, 80-100m leveä ja parhaimmillaan 20m korkea rapakivisydämellä varustettu kalliodrumliini. Kuivaketveleen Linnavuoren parkkipaikan takaa johtaa jyrkät rappuset Linnavuoren laelle lähelle näköalapaikan katselulavaa. Retkieväitä voi nautiskella mahtavalla maisemapaikalla. Katselulavalta lähtee polkuja kohti Linnavuoren loivaa eteläosaa, mistä löytyy hirsivarustusten perustuksena olleen kivivallin jäännökset.

Linnavuori

LINNAVUORI.jpg

Ylämaa

Ylämaan luontopolku (n. 2 km)

Ylämaan kivi- ja luontopolulle on merkattu sinisellä merkkinauhalla lapsiperheille noin 2 kilometrin reitti. Reitti lähtee Ylämaan Nuorisotalon pihapiiristä (Ylämaantie 2995). Reitti on helppokulkuista pururataa ja polkuja. Ylämaan maisemakuvalle on ominaista mm. pikkujärvien ja kallioisten mäkien kankaremaat.

Ylämaan kivi- ja luontopolku

Kartta ylämaa.jpg

Huttula

Huttulan laavu, kota, kaukalo ja luontopolku (alle 1 km)

Huttulan urheilukentän vieressä, Salmentien alkupäässä, sijaitsee kaikkien käytettävissä oleva Huttulan seudun kyläyhdistyksen kota, laavu ja kaukalo. Kaukalon luota lähtevät Repovuoren (4km) ja Tuulimyllyn (5km) luontopolut. Samasta paikasta lähtevä varhaiskasvatusikäisten lasten perheille sopivan mittainen, alle 1 km pituinen reitti on merkattu sinisellä merkkinauhalla. Mukavaa retkeilyä!

Huttula

Huttula.jpeg

Karhusjärvi

Karhusjärven maja, luontopolku ja laavu (n. 500m)

Karhusjärven rannalla sijaitseva Saimaan ladun Karhusjärven maja on noin 10 km Lappeenrannasta (Hölsäntie 70). Pysäköintipaikkoja löytyy majan pihasta. Majan pihapiirissä oleva laavu ja puuhapolku ovat kaikkien vapaassa käytössä. Majan pihapiiri ja sen välittömässä läheisyydessä oleva maasto sopii loistavasti varhaiskasvatusikäisten lasten päiväretkikohteeksi. Maja-rakennusta on mahdollisuus vuokrata myös yksityiskäyttöön, huomioittehan tämän tarvittaessa kohteessa retkeillessänne.

Karhusjärven maja

Karhusjärven maja kartta.jpg

Uus-Lavola

Uus-Lavolan luontopolku ja laavu (n. 2,5 km)

Uus-Lavolan metsämaasto on helppokulkuista ja sopii hyvin lapsiperheille. Runsaspolkuisen reitin varrelta löytyy Lavolan laavu. Pysäköintipaikkoja löytyy mm. Lavolan koulun pihasta tai lähempänä polun lähtöpaikkaa tien varrelta tai levikkeiltä.

KARTTAlavolan laavulle.jpg

Ukonmäen luontopolku

Ukonmäen luontopolku (1km), Joutseno

Luontopolulle pääsee parhaiten Joutsenon venesatamasta matonpesupaikan läheisyydestä, josta löytyy myös pysäköintipaikka. Ukonmäen luontopolku on noin yhden kilometrin pituinen ja helppokulkuinen. Ranta- ja metsämaisemissa kulkevan polun varrelta löytyy 17 opastaulua.

Ukonmäen luontopolku

Ukonmäki.jpeg

Ukonmäen polku kartta.jpg

Mikonsaari

Mikonsaaren laavu, tulipaikka ja luontopolku (2,5km)

Mikonsaaren luontopolku on kokonaisuudessaan noin 2,5 km pitkä. Reittiä on mahdollista oikoa, jos koko polkua ei halua kiertää. Luontopolku mutkittelee pitkin rantoja, joilta voi ihailla kaunista Saimaata. Polun kahdeksan rastia kertovat niin luonnosta kuin alueen historiasta. Mikonsaaren luontopolulta löytyy rantakalliolla sijaitseva laavu sekä tulipaikka, josta avautuu upea järvimaisema Pien-Saimaan saaristoon.

Mikonsaari

mikonsaari1.jpeg

mikonsaaren-luontopolku.jpg

 

 

 

 

Retkeilypaikat tutuksi.jpg
vastuullisen-ulkoilijan-etiketti-tiivis-.jpg