Palvelut
Valitse taso

29.11.2018, Anna Virtanen, Kesämäen alueen vastuuohjaaja

Heippa,

Etelä-Karjalan koululiikunnanohjaajat ovat taas yhdistäneet voimansa ja tehneet alakouluille liikunnallisen joulukalenterin, josta voi ammentaa taukoliikuntavinkkejä myös jatkoon. Luukkujen videot ovat lyhyitä ja taukoliikunnat eivät kestä montaa minuuttia, joten suositellaan lämpimästi kaikkia hyödyntämään tätä.

Terveisin

Etelä-Karjalan koululiikunnanohjaajat


Linkistä aukeaa lauantaina 1.12 joulukalenterin ensimmäinen luukku: Joulukalenteri

Esimakua joulukalenterista alla olevasta videosta:

23.11.2018, Karoliina Ahtiainen, Joutsenon alueen vastuuohjaaja

Lappeenrannan Liikkuvat koulut – tervetuloa seuraamaan meidän liikuttavaa arkea!

Miltä kuulostaisi ajatus siitä, että kaupungin jokaisessa peruskoulussa toimisi liikunnanohjaaja?


Lappeenrannassa tämä on täyttä totta. Vuonna 2016 koululiikunnanohjaajakokeilu lähti käyntiin muutamalla Lappeenrannan koululla, seuraavana lukuvuonna (2017 - 2018) ohjaajia oli jo lähemmäs kymmenen ja tänä lukuvuonna (2018 - 2019) meitä on viisitoista koululiikunnanohjaajaa, sekä koulufysioterapeutti toimimassa ympäri kaupunkia. Liikunnanohjaajien palkkaamisen on mahdollistanut valtion Liikkuva koulu –ohjelman avustus.


Lappeenranta on jaettu viiteen koulualueeseen: Kimpisen, Kesämäen, Lauritsalan, Joutsenon ja Sammonlahden alueet. Jokainen Lappeenrannan peruskoulu kuuluu johonkin näistä alueista ja jokaisella koululla liikunnanohjaajien toiminta on viikoittaista.


Millainen on koululiikunnanohjaajan työpäivä? liikkuvakoulu ohjaajat.JPG


Ensisijainen koululiikunnanohjaajan työn tavoite on lisätä aktiivisuutta ja liikettä oppilaiden koulupäivään. Keinoja tähän ovat esimerkiksi oppituntien taukojumpat, oppituntien toiminnallistaminen, välituntiliikunnat, liikuntaneuvonta, liikuntakerhot, oppimisympäristöjen muokkaaminen liikunnallisiksi, liikuntatapahtumat, -kampanjat ja -kilpailut. Usealla koululla myös opettajia ja koulun henkilökuntaa liikutetaan erilaisilla työhyvinvointijumpilla!


Miksi ja kenelle kirjoitamme blogia?


Meidän laaja, koko kaupungin kattava, tekeminen kiinnostaa monia muita kaupunkeja ja haluamme tämän blogin avulla esitellä toimintaamme kaikille. Tietysti toivomme, että blogia lukisivat lappeenrantalaiset, kuten liikkuvien koulujen vanhemmat. Blogin kautta esittelemme Liikkuva koulu -tiimiä ja toimintaa eri kouluilla. Toiveita blogitekstien aiheista otamme ilomielin vastaan!
Ohjaustiimin yhteystiedot löytyvät kaupungin: Liikkuva koulu –sivuilta.


Hyppää kyytiin ja lähde seuraamaan, miten pyörät pyörivät meidän liikkuvilla kouluilla!


Seuraava blogi julkaistaan viikolla 48 ja aiheena on toiminnallinen joulukalenteri.

- Karoliina