Etusivu PalvelutKulttuuri ja liikuntaMuseotNäkemiin, Viipuri!- museodraama
Palvelut
Valitse taso
Ihmisjoukko juna-asemalla 1940-luvulla

Näkemiin, Viipuri! -museodraama

Talvisodan aikana viipurilaisille tarjottiin mahdollisuutta jättää rakkaat aarteensa kotiin, josta viranomaiset huolehtisivat ne omistajien perässä evakkopaikkakunnille. Mutta kuinkas sitten kävikään? Todellisiin tapahtumiin ja henkilöihin perustuva museodraama kertoo unohdetun, koskettavan tarinan sanoin, kuvin, museoesinein ja sävelin.

Museodraaman on kirjoittanut kirjailija, taidehistorioitsija Anna Kortelainen. Tarina pohjautuu oikeisiin historiallisiin henkilöihin ja tapahtumiin. Näytelmässä on esillä Etelä-Karjalan museon kokoelmaesineistöä Viipurin alueelta. Esityksen kautta katsoja pystyy samaistumaan näytelmässä esiintyviin hahmoihin ja voi kokea museokäynnin voimakkaampana elämyksenä kuin tavallisen museovierailun. Tunnin mittaisen esityksen aikana näyttelijät kuljettavat katsojia museon eri saleissa museoesineiden ympäröimänä luoden kokonaisvaltaisen elämyksen.

Näkemiin, Viipuri! -museodraamaa esitetään Lappeenrannan taidemuseolla. Museodraaman ensi-ilta on 18.8. ja esityksiä on yhteensä 9 kpl 5.9. asti.

Käsikirjoitus: Anna Kortelainen

Dramatisointi: Anna Kortelainen & Reetta Ristimäki

Ohjaus: Reetta Ristimäki

Musiikin sävellys ja sovitus: Seppo Äikäs

Pukusuunnittelu: Marja Uusitalo

Pukujen toteutus: Saimaan ammattiopisto Sampon opiskelijat

Näyttelijät: Kari Suoknuuti, Leena Luukkonen, Pekka Aalto, Ritva Vanhoja, Niina Ahola, Seppo Äikäs & Vilma Liikkanen

Tuotanto: Greta Tuotanto yhteistyössä Lappeenrannan museoiden kanssa

Tukijat: Kouvolan lakritsitehdas / Timo Nisula, Oskar Öflunds Stiftelse, Alfred Kordelinin säätiö, Jenny ja Antti Wihurin rahasto sekä Taiteen edistämiskeskus/Uusimaa, Eekoo, Karjalan Kulttuurirahasto, Lappeenrannan musiikkiopisto ja Kaakon taide.

Näkemiin, Viipuri! -näytökset

HUOM!
Näkemiin, Viipuri! -näytökset on siirretty tammi-helmikuulta elokuulle pahentuneen koronatilanteen takia.  Näytökset toteutetaan 18.8.- 5.9. välisenä aikana Lappeenrannan taidemuseolla. Pahoittelemme lippunsa varanneille siirroista aiheutunutta ylimääräistä vaivaa. 

Uudet esitysajat ovat seuraavat:

ensi-ilta 18.8. klo 17.00 ke

22.8. su klo 16.00

23.8. ma klo 17.00

25.8. ke 17.00

27.8. pe 17.00

29.8. su 16.00

30.8. ma 17.00

1. 9. ke klo 17.00

5.9. su 16.00

Lippunsa jo varanneet henkilöt voivat siirtää omat lippunsa heille parhaimmaksi katsomaansa esitysajankohtaan. Lippunsa lunastaneet voivat joko siirtää varauksensa uuteen ajankohtaan tai tarvittaessa vaihtaa lippunsa rahaksi. Yhteydenotot asian tiimoilta: Tuija.Parjanen-Saborit@lappeenranta.fi

Lippujen hinnat: 27 / lippu. 

Eekoon asiakasomistajat saavat  3 euron alennuksen 22.8. ja 1.9. näytöksistä. 

Lippujen myynti on aloitettu Lappeenrannan taidemuseon lippukassalla.

Lippuvaraukset: tuija.parjanen-saborit@lappeenranta.fi

Kuvatiedot: Evakkoja Viipurin asemalla 22.11.1939. SA-kuva (väritetty).