Valitse taso

Hanna_Ryynanen_pieni.jpg

Hanna Ryynänen, Aarre, 2020. Kuva: H. Ryynänen.

KORU7

30.10.2021  13.3.2022

KORU on kansainvälinen korutaiteen triennaali, jota on järjestetty vuodesta 2003. Sen tarkoituksena on esitellä laajasti korutaidetta ja näyttää, mitä alalla juuri nyt tapahtuu. Näyttelysarjan seitsemännellä kierroksella tapahtuman järjestämisvastuussa on kolmannen kerran Korutaideyhdistys ry. KORU7-näyttelyssä on esillä teoksia yhteensä 41 taiteilijalta tai taiteilijaryhmältä 17 eri maasta. Näyttelyn juryyn kuuluivat korutaiteilija ja gallerian johtaja Karin Roy Anderson Ruotsista sekä kuvanveistäjä Krister Gråhn ja Korutaideyhdistyksen puheenjohtaja Tarja Tuupanen Suomesta. Krister Gråhn on vastannut myös näyttelyn ripustuksen suunnittelusta.

Jurytetty näyttely tarjoaa ajankohtaisen näkymän korutaiteen tekijöihin eri puolilta maailmaa. Mukana on perinteisesti yllä pidettäviä teoksia, mutta niiden lisäksi avautuu laaja skaala korua lähtökohtanaan pitäviä teoksia, jotka kommentoivat esimerkiksi tilaa, yhteiskuntaa tai perhesiteitä levittäytyen installaatioiksi tai painaviksi objekteiksi. Etelä-Karjalan museossa on yleisön nähtävissä runsas teknisten ratkaisujen ja materiaalien kirjo.

- Hanna Ryynäsen muovipussien ja rihkaman yhdistelmät laittavat pohtimaan materiaalien arvoa. Urmas Lüüs puolestaan jatkaa sukupolvien välistä dialogia jatkaen edesmenneen isoäitinsä keskeneräisiä käsitöitä. Carla Castiajo käyttää teoksissaan ihmisen hiuksia ja karvoja, joten kattavasta ja ainutlaatuisesta skaalasta erilaisia lähtökohtia ja sisältöjä on tässä näyttelyssä kyse, kertoo Korutaideyhdistyksen puheenjohtaja Tarja Tuupanen.

Näyttelyyn liittyy lähes satasivuinen englanninkielinen ja runsaasti kuvitettu KORU 7 International Contemporary Jewellery 2021 -kirja, joka esittelee kaikki näyttelyn taiteilijat. Kirja on Korutaideyhdistyksen kustantama ja sen on taittanut Kimmo Heikkilä.

KORU7 näyttelyn taiteilijat ovat: Ulla Ahola, Sofia Björkman, Caroline Broadhead, Klara Brynge, Victoria Bulgakova, Valentina Caprini, Isabelle Carpentier, Carla Castiajo, Åsa Christensson, Macarena Correa, Iris Eichenberg, Rebekah Frank, Joohee Han, Tuija Hietanen, Nils Hint, Elise Hoebeke, Tzu-Yun Hung, Ming-Miao Ko, matt lambert, Einat Leader, Yojae Lee, Helena Lehtinen, Rikke Lunnemann, Urmas Lüüs, Marília Maria Mira, Eija Mustonen, Janne Peltokangas, Sarah Powell, Hanna Ryynänen, Anna-Maria Saar, Danni Schwaag, Jenni Sokura, Masha Starikova, Yao Tan, Nelli Tanner, Ketli Tiitsar, Vivi Touloumidi, Lee Haya Vladislavsky, Ye Wang, Meng-Ju Wu ja Tamara Zecevic.

Korutaideyhdistys on perustettu Lappeenrannassa vuonna 2005. Yhdistys toimii valtakunnallisesti ja sen tavoitteena on edistää ja tehdä tunnetuksi nykykorua taiteena ja muotoiluna Suomessa. KORU:n kaltaiset tapahtumat ovat yksi tärkeä väylä korutaiteen esilletuomiseen maassamme.

Näyttelyn lisäksi KORU-tapahtumiin on aina kuulunut työpajoja alan ammattilaisille, sekä kaikille avoin seminaari, jotka järjestetään lokakuussa yhteistyössä LAB ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin kuvataiteen yksikön kanssa Skinnarilan kampuksella.

KORU7 lisäksi Lappeenrannassa voi syksyllä nähdä korutaidetta seuraavissa tapahtuman satelliittinäyttelyissä:

21.10.–13.11.2021 Korutaideyhdistyksen jäsennäyttely

Taidekeskus itä, Valtakatu 66, 53100 Lappeenranta www.taidekeskus-ita.fi

1.–31.10. 2021 Wiebke Pandikow, Plastic Nature – Muoviluonto

Täky Galleria, järjestäjänä Täky ry, Satamatie 10, 53900 Lappeenranta www.ta-ky.net

22.10.–12.11.2021 KOKOELMA

Otteita Korutaideyhdistyksen keräämästä korutaiteen kokoelmasta. Valtakatu 37, 53100 Lappeenranta, näyttely esillä 4 näyteikkunassa, avoinna 24/7.

Carla_Castiajo_pieni.jpg

Carla Castiajo, Savage, 2021, kaulakoru. Kuva: Carla Castiajo