Etusivu PalvelutKulttuuri ja liikuntaMuseotNäyttelytKävelyretkiä 1930-luvun Viipurissa
Palvelut
Valitse taso

w1774_52_PIENI.jpg

Viipurin linna ja Linnansilta Siikaniementorilta päin. Kuva Eino Partanen, Helios Oy, Lappeenrannan museot.

  

Kävelyretkiä 1930-luvun Viipurissa -näyttelyssä esitellään valokuvaaja Eino Partasen kuvia suomalaisesta Viipurista 1930-luvulta. Kuvanäyttely perustuu arkkitehti Petri Neuvosen toimittaman ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran vuonna 2010 julkaiseman samannimisen kirjan kuvitukseen.

  

Näyttely on koottu Eino Partasen Helios Oy:n kuvista, joiden lasinegatiivit ja filmit Partanen onnistui pelastamaan Viipurista talvisodan aikana. Kuvanäyttelyn kävelyretki suuntautuu meren äärellä sijaitsevan Suomen toiseksi suurimman kaupungin, Viipurin, valoisiin hetkiin. Näyttely esittelee sekä Viipurin vanhankaupungin, että modernin Viipurin. Näyttelyssä kuljetaan Torkkelinpuistossa, tutustutaan kirkkoihin, Monrepos’n puistoon ja linnaan.

  

Kuvanäyttely on ollut esillä vuonna 2011 Espoossa. Pieni osa kuvista on nähty Etelä-Karjalan museon vanhassa perusnäyttelyssä, mutta kokonaisuudessaan se ei ole ollut Lappeenrannassa esillä. Näyttelykuvat on lahjoittanut Etelä-Karjalan museolle Eino Partasen tytär Aila Teräväinen (1929 - 2015).