Valitse taso

mk2_085 02_PIENI.jpg

Yöelämää Citylla 1980-luvulla, Lappeenranta. Kuva Aarne A. Mikonsaari, Lappeenrannan museot.

Ootsie mistpäi? - Ai mie vai? -näyttelyssä tutustutaan lähihistorian Lappeenrantaan ja päästään näkemään, miten tutut kadunkulmat ovat muuttuneet ja mitä lappeenrantalaisten arkeen kuului muutama vuosikymmen sitten. Miten vietettiin vapaa-aikaa, opiskeltiin, käytiin töissä tai asuttiin - tuttuja aiheita, jotka ovat monella vielä omassa muistissa. 

Näyttelyssä pääsee kokemaan, miten 1950-luvun vaihteen 17 000 asukkaan puutalovaltianen kaupunki ja sen elämänmeno muuttuu ja uudistuu kaupungistumisen, elementtirakentamisen ja kuntaliitosten myötä vuosituhannen loppua lähestyttäessä. Näyttelyn kuvat on koottu Lappeenrannan kaupungin 370-vuotisjuhlanäyttelyyn Taasha myö tavattiin, tuutha sie vastakii, joka oli esillä vuonna 2019.

Esillä on muun muassa Kuvapajan, Aarne A. Mikonsaaren, Matti Uusihongan, Pekka V. Virtasen ja Unto oikkosen valokuvia lukuisien harrastajavalokuvaajien otoksia unohtamatta. Elämänmakuisen näyttelyn aiheet ja osa kuvista on valittu yhteistyössä museon asiakkaiden kanssa.