Valitse taso

Etelä-Karjalan museo lapsille

Linnoituksen pohjoiskärjessä, jykevissä, harmaissa kivimakasiineissa sijaitsee Etelä-Karjalan museo. Tänne on koottu meidän oman alueemme ihmisten ja kulttuurin kehityksestä kertovia esineitä. Osa näyttelyesineistä on niin vanhoja ja outoja, että vain esi-isämme ja -äitimme sekä tietysti museon työntekijät ja Piinalle tietävät, mikä niiden tarkoitus on ollut. Joukossa on kuitenkin myös tuttuja ja arkipäiväisiä, meidän jokaisen kotoa tai vaikka mummolasta löytyviä esineitä. Museoon kerätäänkin jatkuvasti uusia esineitä ja niistä rakennetaan näyttelyitä, jotka voivat kertoa vaikkapa ihmisten harrastuksista, lasten leikeistä tai muista aivan tavallisista asioista.

Etelä-Karjalan museossa on kaksi salia. Toisessa salissa on pysyvä perusnäyttely, ja toiseen saliin rakennetaan uusi näyttely kaksi - kolme kertaa vuodessa. Perusnäyttely on nimeltään Kolme karjalaista kaupunkia. Näyttely kertoo kolmesta kaupungista, Lappeenrannasta, Viipurista ja Käkisalmesta ja siitä, miten ihmiset ovat asuneet ja eläneet näissä kaupungeissa. Näyttelyssä kaupunkien vaiheista kerrotaan tekstien, kuvien, karttojen, piirustusten ja esineiden sekä ääninauhojen ja videoiden avulla.

Piinalle.jpgPiinalle pitää kovasti leikkilotja "Pekasta", joka on pienimpien museovieraiden suosiossa. "Pekka" on saanut nimensä vuosina 1872-1953 eläneen taipalsaarelaisen lotjamestari Pekka Väkevän mukaan. "Pekan" kannella voi leikkiä lotjan kapteenia tai vaikka kahvilan emäntää.


Pekka lotja – Kopio.JPG

Näyttelyt

Verkkonäyttelyt

Tehtävät

Piinalle Paluu Museot lapsille -etusivulle Muusa

Lappeenrannan vaakuna, villimies.jpg

Kattila.jpg

laukku.jpg

Viipurin vaakuna.jpg

puhelin.jpg

käkisalmen vaakuna.jpg

rukki.jpg