Valitse taso

Lappeenrannan taidemuseo lapsille


Etelä-Karjalan taidemuseo

Lappeenrannan taidemuseo sijaitsee vastapäätä ortodoksista kirkkoa, kahdessa keltaisessa, lasiaulan yhdistämässä rakennuksessa.

Taidemuseon tehtävänä on tallentaa, tutkia, säilyttää ja esitellä erilaisia taideteoksia. Taidemuseo tekee myös paljon yhteistyötä koulujen ja päiväkotien kanssa.

Taidemuseossa on vuoden aikana neljä - viisi vaihtuvaa näyttelyä. Näyttelyissä voi olla esillä esimerkiksi maalauksia, patsaita, valokuvia, grafiikan töitä tai videoita – tai näiden sekoituksia! Taidemuseon työntekijät eivät taiteile itse (ainakaan töissä), mutta sen sijaan museovieraille, vaikkapa koululaisille, järjestetään joskus taidetyöpajoja. Silloin voi tutustua erilaisiin tapoihin tehdä taidetta. Onpa taidemuseossa pidetty jopa vauvojen maalauspaja! Muusan mielestä se oli aika sotkuista puuhaa, mutta vauvoilla ja heidän vanhemmillaan oli hauskaa.

 Vauvat maalaa! -työpaja

Muusa on monesti kuullut, että taide on outoa eikä sitä aina ymmärrä. Ei tarvitsekaan ymmärtää, Muusa lohduttaa ja toteaa, ettei se itsekään ole aina ihan varma, mitä taiteilija on jollakin työllä tarkoittanut. Teoksia voi lähestyä vaikkapa tutkimalla, mitä materiaaleja ja tekniikoita niissä on käytetty tai mitä värejä ja muotoja niistä löytyy. Samalla voi tunnustella omaa oloaan; mitä ajatuksia ja tuntemuksia tämä teos minussa herättää? Jotkut teokset ärsyttävät, jotkut ihastuttavat, joskus jopa hieman pelottavat. Tärkeintä on kuitenkin muistaa, ettei mikään ajatus tai tunne ole väärä, sillä taiteessa ei ole olemassakaan oikeita ja vääriä tuntemuksia.

Mitä tämä lasien kudelma Muusalle kertookaan?

Näyttelyihin liittyvät tehtävät löytyvät tehtävä-sivun oikeasta laidasta liitteinä.

Näyttelyt
Verkkonäyttelyt
Tehtävät

Piinalle Paluu Museot lapsille -etusivulle Muusa