Valitse taso
Ohjattujen liikuntaryhmien tuntikuvaukset

Ohjatut kuntosaliryhmät

 

Kiertoharjoittelu 60+/70+, 60 min

Kuntosalilla tapahtuvamonipuolinen ohjattulihaskuntoharjoitus. Tunnilla harjoitetaan myös tasapainoa ja kehonhallintaa eri välineiden avulla, osa liikkeistä tehdään lattiatasossa. Harjoitteet ovat helppoja ja tehokkaita, sekä kaikille sopivia/sovellettavia. Tunti aloitetaan ohjatulla lämmittelyllä ja päätetään loppuvenyttelyihin.

 

Kuntosali 75+, 90 min

Omatoiminen kuntosaliharjoitteluvuoro, jossa tehdään alkuun yhteinen ohjattu alkulämmittely. Ohjaaja on paikalla opastamassa laitteiden käytössä ja antamassa vinkkejä tehokkaaseen ja turvalliseen harjoitteluun.

 

XL-kuntosali, 60 min

Monipuolinen ohjattu lihaskuntoharjoitus, sisältäen tasapaino- ja kehonhallinta liikkeitä. Harjoitteet ovat helppoja ja tehokkaita, sekä kaikille sovellettavissa. Tunti aloitetaan ohjatulla lämmittelyllä ja päätetään loppuvenyttelyihin.

Ryhmä on tarkoitettu kaikille, joiden BMI (painoindeksi) on yli 30. Vuoron aikana halli on suljettu muilta asiakkailta.

 

Liikakilot liikkeelle, 75 min

Miehille tarkoitettu monipuolinen ohjattu kiertoharjoittelu. Tunnilla tehdään helppoja ja tehokkaita kaikille sopia/sovellettavia lihaskunto-, tasapaino- ja kehonhallintaliikkeitä erilaisten välineiden avulla. 

 

Aloittelijan kuntosaliharjoittelun starttikurssi

Haluatko aloittaa kuntosaliharjoittelun, mutta et tiedä miten? Kuntosaliharjoittelun starttikurssi on tarkoitettu kaikenikäisille ja-kuntoisille henkilöille. Kurssilla opitaan harjoittelun perusteet ja tutustutaan laitteiden käyttöön. Starttikurssilta saat oman harjoitteluohjelman ja valmiuden jatkaa harjoittelua omatoimisesti. Kurssi kokoontuu neljä kertaa.

 

 

Kuntosalivuorot

 

Työttömien kuntosalivuoro, 60 min

Työttömille tarkoitettu maksuton matalan kynnyksen kuntosaliharjoitteluvuoroKuntosalille pääsee näyttämällä työnhakijan asiakaskortin. 

 

Vapaaharjoitteluvuorot (Kahilanniemi), 120 min

Vapaaharjoitteluvuoro on tarkoitettu itsenäiseen kuntosaliharjoitteluun. Ohjaaja on tarvittaessa paikalla opastamassa laitteiden käytössä ja antamassa vinkkejä tehokkaaseen ja turvalliseen harjoitteluun.

 

 

Ohjatut liikuntaryhmät

 

Tuolijumppa. 45 min

Iloista ja vaihtelevaa toimintakykyä ylläpitävää jumppaa istuen tai seisten. Sopii myös henkilöille, joilla toimintakyky on jo hieman heikentynyt. Jumppa tehdään musiikin tahdissa, välineitä apuna käyttäen.

 

Kevytjumppa, 45 min

Hyvän mielen ja olon, peruskuntoa ylläpitävä hypytönlihaskuntojumppa. Jumppa tehdään rytmikkään ja vaihtelevan musiikin tahdissa, välineitä sekä kehonpainoa apuna käyttäen. Osa liikkeistä tehdään lattiatasossa, liikkeet sovellettavissa.

 

Voimaa ja tasapainoa, 60 min

Tunnilla kehitetään kehonhallintaa erilaisten lihasvoima- ja tasapainoharjoitteiden avulla. 

Tunti aloitetaan ohjatulla lämmittelyllä ja päätetään loppuvenyttelyihin. Tunti toteutetaan kiertoharjoitteluna.

 

FasciaMethod, 60 min

Rauhalliseen tempoon tehtävä toiminnallinen kehonhuoltotunti, jossa yhdistyvät myofaskiaalinen liikkuvuusharjoittelu, dynaaminen täsmävenyttely kireille lihaksille, liikehallintaharjoittelu ja faskiakäsittely pallolla. Näkökulma on kuntouttava sisältäen harjoitteita yleisimpiin tuki- ja liikuntaelinoireisiin. FasciaMethod soveltuu kaikille, jotka haluavat parantaa suorituskykyään tehokkaasti ja edistää hyvinvointiaan!

 

Lihashuolto, 45 min

Rauhallinen ja rentouttava kehonhuoltotunti, jossa huolellisen alkulämmittelyn jälkeen tehdään monipuolisesti helppoja ja tehokkaita kehon liikkuvuuttanotkeutta ja voimaa parantavia liikkeitä. Tunnilla ei ole askellusta, hyppyjä tai muita kehoa voimakkaasti rasittavia liikkeitä.

 

LAVIS™, 45 min

Hauska, helppo ja hikinen tanssitunti. Tunnilla tanssitaan yksin tuttuja lavatanssilajeja perinteisen suomalaisen musiikin tahdissa (esim. humppa, jenkka, rock/jive) Tunnilla opit eri lavatanssiaskeleiden perusteita kuntoilun ohella. 

 

Senioritanssi, 45 min

Iloista, turvallista ja kepeää menoa hyvärytmisen musiikin tahdissa, jossa vanhempikin pysyy mukana. Tansseissa toistuvat helposti omaksuttavat askelsarjat, joita tehdään piirissä pareittain tai yksin. Senioritansseja voidaan tanssia seisten tai istuen, ryhmästä riippuen.

 

Tanssimix, 60 min

Mukaansatempaava ja helppo tanssillinen tuntiTunnilla liikutaan soolona hyvärytmisen musiikin tahdissa (esim. samba, rumba, salsa, tango ja valssi). Tekniikkaa ja ilmaisua harjoitellaan helppojen koreografioiden kautta, et tarvitse aikaisempaa tanssikokemusta.

 

 

Ohjatut vesijumpat

 

Vesijumppa (matala allas), 30 min

Virkistävää ja hauskaa vesiliikuntaa musiikin tahdissa. Veden vastus, erilaiset välineet ja harjoitustempo tehostavat liikkeitä. Lihasjännitys ja kivut vähenevät veden hierovan ja rentouttavan vaikutuksen johdosta. Vesiliikunta sopii hyvin myös nivelvaivaisille.

 

Syväallasjumppa, 30 min

Reipasvauhtinen sykettä nostattava syvänvedenjumppa, jossa käytetään apuna juoksuvöitä ja vastusta lisääviä välineitäVeden noste mahdollistaa laajat liikeradat vapaissa liikesuunnissa.

 

Allascirkuit, 45 min

Iloinen ja vauhdikas kiertoharjoitteluna toteutettu vesijumppa. Tunnilla tehdään monipuolisia liikkeitä omankehon vastusta ja erilaisia välineitä hyödyntäen

 

HEVI-vesijumppa, 30 min

Helppoa ja hauskaa vesiliikuntaa, joka kehittää monipuolisesti lihaskuntoa ja kestävyyttä. Veden vastus ja erilaiset välineet tehostavat liikkeitä ja antavat haastetta tasapainolle. Vesiliikunta sopii hyvin myös nivelvaivaisille. Ryhmä on tarkoitettu kaikille, joiden BMI (painoindeksi) on yli 30. Vuoron aikana halli on suljettu muilta asiakkailta.

 

 

 

Sovelletun liikunnan tuntikuvaukset

Lasten ryhmät

 

Erityisperhesirkus, 45 min

Tunnilla tehdään lapsen ehdoilla soveltavaa sirkusta eri välineitä hyödyntäen. Akrobatiaharjoitteita voidaan tehdä yhdessä perheen kanssa, liikkeet ovat sovellettavissa kaikille. Sirkustunti koostuu alkulämmittelystä, taidon opettelusta ja loppurentoutuksesta. Perhesirkukseen saa osallistua koko perhe, myös erityislapsen sisarukset.

Erityisperhesirkus ryhmä 1 on suunnattu nuoremmille lapsille ja ei vielä sirkusta harrastaneille.
Erityisperhesirkus ryhmä 2 on suunnattu aiemmin sirkusta harrastaneille ja vanhemmille lapsille.

 

Lasten sovellettu uinti, 60 min

Uintikerhossa opetellaan uinnin alkeita ja edetään jokaisen lapsen taitojen mukaan. Alaikäraja on 5 vuotta. Lapsella tulee olla oma avustaja mukana altaalla.

 

Leiki ja loiki! - liikuntakerho kehitysvammaisille lapsille, 45 min

Liikuntakerho on suunnattu alakouluikäisille lapsille, joilla on vaikeuksia osallistua yleisesti tarjolla oleviin ryhmiin esim. liikkumisen tai kommunikoinnin haasteiden takia. Liikuntakerhossa harjoitellaan motorisia taitoja leikkien, pelien ja temppuratojen kautta. 
Ryhmään voi halutessaan osallistua yhdessä vanhemman tai avustajan kanssa.

 

 

Nuoret

 

Erityisnuorten sähly, 90 min

Erityistä tukea tarvitseville yli 12-vuotiaille nuorille suunnattu sählyryhmä. Kivaa yhdessä tekemistä iloisessa joukossa. Osallistujilla tulee olla oma vakuutus kunnossa.

 

Special Hockey, 90 min

Erityistä tukea tarvitseville yli 12-vuotiaille nuorille suunnattu jääkiekkoryhmä. Kivaa yhdessä tekemistä iloisessa joukossa. Osallistujilla tulee olla oma vakuutus kunnossa.

 

 

Nuoret ja aikuiset

 

Kehitysvammaisten vesijumppa, 30 min

Vesijumppa on tarkoitettu omatoimisesti liikkuville nuorille ja aikuisille kehitysvammaisille.

Altaassa tehdään helppoja liikkeitä musiikin tahdissa. Veden kannatus helpottaa liikkumista, mutta samalla vastus lisää liikkeiden tehoa. Vesijumppa on hauskaa, tehokasta ja nivelystävällistä liikuntaa.

Kukin osallistuja osallistuu oman toimintakyvyn mukaan. Avustusta tarvitsevilla täytyy olla oma avustaja mukana.

 

Kehitysvammaisten kiertoharjoittelu, 60 min

Nuorille ja aikuisille suunnattu liikuntaryhmä, jossa alkulämmittelyn jälkeen tehdään lihasvoimaa ja tasapainoa edistävää kuntosaliharjoittelua musiikin tahdissa. Tunti päätetään venyttelyihin.

 

Kehitysvammaisten kuntosali, 60 min

Nuorille ja aikuisille suunnattu kuntosaliryhmä. Lihasvoimaa ja tasapainoa kehittävää kuntosaliharjoittelua. Ohjaajina toimivat Kehitysvammaisten Tuen vertaisohjaajat. Ryhmään ei tarvitse ilmoittautua.

 

Sovellettu sulkapallo, 90 min

Vuorolla opetellaan sulkapallon tekniikkaa, jota sovelletaan kaikille osallistujille sopivaksi. Harjoitella voi pystypelin lisäksi myös lattialla tai pyörätuolissa istuen. 

 

Sovellettu keilailu, 60 min

Harrastekeilailua kaikille osallistujille sopivaksi soveltaen. Tarvittaessa voit keilauksessa käyttää apuna laitoja tai vierityskourua. 

 

Aikuiset

 

 

Sovellettu kiertoharjoittelu, 60 min

Ryhmä on suunnattu liikuntarajoitteisille ja henkilöille, joiden toimintakyky on heikentynyt. Monipuolista ohjattua lihaskuntosarjoittelua kuntosalilla. Tunnilla harjoitetaan myös tasapainoa ja kehonhallintaa eri välineiden avulla. Harjoitteet sovelletaan kaikille sopiviksi. Avustusta tarvitsevilla henkilöillä tulee olla oma avustaja mukana. 

 

Sovellettu kuntosali, 60 min

Kuntosalivuoro on suunnattu liikuntarajoitteisille ja henkilöille, joiden toimintakyky on heikentynyt.  Liikunnanohjaaja on paikalla antamassa neuvoja oikeisiin ja turvallisiin liikesuorituksiin.

 

Sovellettu kuntosaliopastus, 60 min

Opastus on suunnattu kuntosaliharjoittelusta kiinnostuneille henkilöille, joiden on haastava osallistua yleisesti tarjolla oleviin liikuntaryhmiin ja joiden liikunta vaatii soveltamista. Kuntosaliopastuksessa saat neuvoja kuntosaliharjoitteluun ja sen soveltamiseen juuri sinulle sopivaksi. Ohjaaja paikalla parillisina viikkoina. Ei ilmoittautumista. 

 

Mielenterveysryhmän kuntosali, 60 min

Liikuntaryhmässä tehdään kiertoharjoittelua kuntosalilaitteilla, sekä jumppaillaan keppien ja muiden välineiden kanssa. liikuntakerran lopuksi venytellään.

 

Mielenterveysryhmän vesijumppa, 30 min

Virkistävää ja hauskaa vesiliikuntaa musiikin tahdissa. Lihasjännitys ja kivut vähenevät veden hierovan ja rentouttavan vaikutuksen johdosta. Vesiliikunta sopii hyvin myös nivelvaivaisille. Matalan kynnyksen vesiliikuntaryhmä, johon ei tarvitse ilmoittautua. 

 

Sovellettu vesijumppa, 30 min

Vesijumpparyhmä liikuntarajoitteisille ja erityisryhmiin kuuluville henkilöille, joiden toimintakyky on heikentynyt. Jokainen osallistuu oman toimintakykynsä mukaan. Avustusta tarvitsevilla tulee olla oma avustaja mukana.

 

Sovellettu kehonhuolto, 45 min

Rauhallinen ja rentouttava kehonhuoltotunti, jossa alkulämmittelyn jälkeen tehdään monipuolisesti helppoja ja tehokkaita liikkeitä. Tunnin liikkeet kehittävät kehon liikkuvuutta, notkeutta ja voimaa. Sovelletussa kehonhuollossa ei ole lattiatason liikkeitä, vaan liikkeet toteutetaan pystyssä ja tuolilla istuen. Liikkeet sovelletaan kaikille osallistujille sopiviksi ja voit osallistua tunnille myös liikkuessasi apuvälineillä. 

 

Pyörätuolitanssi, 75 min

Ryhmä on suunnattu pyörätuolitanssista kiinnostuneille manuaali- ja sähköpyörätuolin käyttäjille sekä pystytanssijoille. Mukaan voi tulla yksin tai parin kanssa. Avustusta tarvitsevilla osallistujilla tulee olla oma avustaja mukana.

 

Istumalentopallo, 90 min

Istumalentopallo on sovellus tavallisesta lentopallosta ja se on tarkoitettu erityisesti henkilöille, joille pystylentopallon pelaaminen on mahdotonta. Laji soveltuu erinomaisesti sellaisille henkilöille, jotka eivät esimerkiksi polvi- tai muiden urheiluvammojen vuoksi pysty harrastamaan pystylentopalloa.