Etusivu PalvelutKulttuuri ja liikuntaTilavaraukset ja liikuntaseuratKoronaohjeistukset liikuntatilojen käytöstä seuroille ja toimijoille
Valitse taso
Koronaohjeistukset liikuntatilojen käytöstä seuroille ja toimijoille

Lappeenrannan kaupungin päivitetyt koronaohjeistukset liikuntatilojen käytöstä 31.5. asti

Päivitetty 5.5.2021

 

Tiivistettynä harrastustoimintaa koskevat ohjeistukset (Eksote 4.5.2021) perusteella.

Sisäliikunta Lappeenrannan kaupungin liikuntatiloissa

Sisäliikuntamahdollisuus harjoitteluun 2001 ja myöhemmin syntyneille on avattu pienryhmissä (max 10 hlö sisältäen valmentajan) 1.5. alkaen. Harjoittelu tulee toteuttaa 2m turvavälein. Ottelu- ja kilpailutoiminta ei ole vielä sallittua. Pukuhuoneiden turhaa käyttöä tulee välttää.

Maanantaista 10.5.2021 alkaen voidaan palata 2001 syntyneiden ja sitä nuorempien harrastustoiminnassa normaaliaikojen ryhmäkokoihin, mikäli harrastusryhmä on vakiintunut ja perustuu aiempaan ennakkoilmoittautumiseen. Henkilöt ryhmässä eivät saa vaihtua. Ryhmän jäsenten tulee olla jälkikäteen jäljitettävissä ja toiminta tulee edelleen järjestää terveysturvallisesti huolehtien esimerkiksi käsihygieniasta ja muista voimassa olevista ohjeista. Isoissa liikuntatiloissa, joissa tilaa pystytään rajaamaan esim. väliverhoilla, voidaan järjestää harrastustoimintaa yhtä aikaisesti, kun huolehditaan siitä, että ryhmät eivät kohtaa toisiaan ja ryhmät eivät sekoitu. Ottelu- ja kilpailutoimintaa ei ole vielä sallittua. Pukuhuoneiden turhaa käyttöä ja kohtaamisia tulee välttää.

Ottelu- ja kilpailutapahtumia ammattilais- ja kilpaurheilun osalta (aikuisten maajoukkue, SM- ja I-div. taso, SaiPa U20 SM sarja, nuorten maajoukkuetaso) voidaan edelleen järjestää kaupungin liikuntatiloissa heitä koskevan voimassa olevan ohjeistuksen mukaisesti, harjoittelu mukaan luettuna.

Aikuisten harrastustoimintaa ei avata sisäliikuntatiloissa vielä toukokuun aikana.

Uinnin opetusta jatketaan samalla mallilla kuin tähänkin asti. Alaluokkien uimaopetuksen lisäksi uimahallissa on mahdollista järjestää 7.-9.-luokkalaisten välttämätön opetussuunnitelman mukainen uimaopetus niin, että hallissa on kerrallaan vain yksi ryhmä.

Uimahallit ja muut sisäliikuntatilat pidetään suljettuina toukokuun loppuun pois lukien sallitut ryhmät.

 

Ulkoliikunta Lappeenrannan kaupungin liikuntatiloissa

Ulkoharjoittelu on mahdollista 2001 ja myöhemmin syntyneillä. Ryhmät saavat kokoontua 20 hengen ryhmissä. Henkilömäärä sisältää valmentajat. Isoilla kentillä kuten Amis voidaan saman aikaisesti harjoitella 20+20 ryhmissä.  Harjoittelu tulee toteuttaa 2m turvavälein.

Maanantaista 10.5.2021 alkaen voidaan palata 2001 syntyneiden ja sitä nuorempien harrastustoiminnassa normaaliaikojen ryhmäkokoihin, mikäli harrastusryhmä on vakiintunut ja perustuu aiempaan ennakkoilmoittautumiseen. Henkilöt ryhmässä eivät saa vaihtua. Ryhmän jäsenten tulee olla jälkikäteen jäljitettävissä ja toiminta tulee edelleen järjestää terveysturvallisesti huolehtien esimerkiksi käsihygieniasta ja muista voimassa olevista ohjeista.

Eksoten voimassa olevien suositusten mukaan ottelu-, peli- ja esitystoiminta on kaikki tauolla, mutta harjoituspelit 2001 tai myöhemmin syntyneille sallitaan omassa seurassa. Joukkueiden sekoittumista ja joukkueiden välisiä kontakteja tulee edelleen välttää. Kaikki harrastajat tulee pystyä jäljittämään jälkikäteen. Turnaustoiminnan järjestämistä ei vielä suositella, eikä toiselle paikkakunnalle ole suositeltua matkustaa pelaamaan edes harjoituspelejä. Turvaväleistä tulee huolehtia pelitoiminnan ulkopuolella esimerkiksi vaatteiden vaihdon yhteydessä. Harrastustoiminnan järjestämistä koskevia suosituksia arvioidaan viikoittain epidemiatilanteen mukaisesti. Tarkemmat ohjeet harjoituspeleistä löytyy Eksoten verkkosivuilta.

Alueellisen/valtakunnallisen sarjatoiminnan käynnistämistä ei ole vielä mahdollista missään ikäluokassa.

Ottelu- ja kilpailutapahtumia ammattilais- ja kilpaurheilun osalta (aikuisten maajoukkue, SM- ja I-div. taso, SaiPa U20 SM sarja, nuorten maajoukkuetaso, jalkapallon 2-div.) voidaan edelleen järjestää kaupungin liikuntatiloissa heitä koskevan voimassa olevan ohjeistuksen mukaisesti, harjoittelu mukaan luettuna.

Aikuisten harrastustoimintaa ei avata ulkotiloissa vielä toukokuun aikana. Näillä näkymin aikuisten harrastustoiminta avataan ulkoliikuntapaikoilla kesäkuun alussa.

Ulkotenniskentät voivat olla auki ja varattavissa.

Yleiset ohjeet tilojen käyttöön
Ryhmien liikkumista tulee valvoa harjoitusten ajan siten, että ryhmät eivät sekoitu pukuhuoneissa tai muissa yleisissä tiloissa liikkuessaan. Harrastusryhmä kokoontuu aina samassa kokoonpanossa ja jokaisella harjoituskerralla kirjataan ylös läsnä olleet.

Pukutilojen käyttöön tulee kiinnittää erityistä huomioita ja rajoittaa sekä porrastaa pukutilojen käyttöä harjoituksiin saavuttaessa ja sieltä lähdettäessä. Pukutiloissa ja tiloihin tullessa suositellaan kasvomaskien käyttöä ja turvavälien noudattamista.

Huolehditaan hyvästä hygieniasta (käsienpesu, varusteiden ja välineiden puhdistus).

Liikuntatiloihin ei tulla sairaana paikalle (nuha- ja yskäoireet riittävät poissaolon syyksi).

Liikuntatiloihin voivat tulla vain harjoitusten kannalta välttämättömät henkilöt. Lasten huoltajia pyydetään jättämään lapset hallien ulko-ovelle ja välttämään sisätiloissa liikkumista.

Jos aiemmin myönnettyjä vuoroja ei käytetä, käyttäjän on peruttava vuoro liikuntatoimeen, urheilutalo(at)lappeenranta.fi

Liikuntatoimi on suoraan yhteydessä seuroihin edellä mainituista asioista.

Kaupungin liikuntatilat

Uimahallit ja sisäliikuntatilat ovat suljettuina 31.5.2021 saakka.

Myllysaaren sauna pidetään kiinni 31.5.2021 saakka.       

Ulkoliikuntapaikat, kuntoradat ja ulkokuntosalit pidetään auki.

Ulkokentät pidetään avoinna, pukutilat pl. wc:t, ovat suljettuja.

Myllysaaren avantouintipaikan pukuhuoneet ovat suljettuina 31.5.2021 saakka.

Käyttäjien tulee huomioida 2 metrin turvavälit, sekä maskin käyttö.

Liikuntaryhmät

Ohjatut liikuntaryhmät ovat tauolla toukokuun loppuun asti. Kausimaksujen palautuksista ilmoitetaan kaupungin nettisivuilla.

Etelä-Karjalan tilannekuvaryhmä kokoontuu seuraavan kerran 11.5.

Muutoin kaikki aiemmin annettu ohjeistus jatkuu 31.5.2021 saakka.

Lappeenrannan liikuntatoimi

Lisätietoja:

Liikuntajohtaja Pasi Koistinen,
puh. 040 682 0227, pasi.koistinen(a)lappeenranta.fi

Tilat:
Liikuntapalvelupäällikkö Petri Ruotsalainen,
puh. 040 846 1678, petri.ruotsalainen(a)lappeenranta.fi

Ohjattu liikunta ja tapahtumat:
Liikuntapalvelupäällikkö Anna Seppänen,
puh. 040 513 8140, anna.seppanen(a)lappeenranta.fi