Etusivu PalvelutKulttuuri ja liikuntaTilavaraukset ja liikuntaseuratKoronaohjeistukset liikuntatilojen käytöstä seuroille ja toimijoille
Valitse taso
Koronaohjeistukset liikuntatilojen käytöstä seuroille ja toimijoille

Lappeenrannan kaupungin päivitetyt koronaohjeistukset liikuntatilojen käytöstä heinäkuussa 2021

Päivitetty 9.7.2021

Tiivistettynä harrastustoimintaa koskevat ohjeistukset. Kaupungin liikuntapaikat palvelevat ilman erityisiä rajoituksia.

Sisäliikunta Lappeenrannan kaupungin liikuntatiloissa

Sisällä tapahtuva harrastustoiminta on 1.6.2021 alkaen mahdollista kaikille lasten, nuorten ja aikuisten ryhmille. Toiminta tulee edelleen järjestää terveysturvallisesti huolehtien käsihygieniasta, maskin käytöstä ja turvaväleistä. Pukuhuoneiden turhaa käyttöä ja kohtaamisia tulee välttää. Myöskään ottelu- ja kilpailutapahtumien järjestämiseen sisätiloissa ei ole rajoituksia. 

Uimahallit ovat heinäkuussa kesätauolla ja suljettu. Lappeenrannan uimahalli avautuu yleisölle 16.8.2021 talviaukioloajoin. Lauritsalan uimahalli, urheilutalon lajitilat, Sammonlahden palloiluhallin kuntosali ja Joutsenohalli avautuvat 2.8.2021. Kaikkien sarja- ja kausikorttien voimassaoloaikaa on pidennetty automaattisesti 31.12.2021 saakka. 

Ulkoliikunta Lappeenrannan kaupungin liikuntatiloissa

Ulkona tapahtuva harrastustoiminta on mahdollista kaikille lasten, nuorten ja aikuisten ryhmille. Toiminta tulee edelleen järjestää terveysturvallisesti huolehtien käsihygieniasta, maskin käytöstä ja turvaväleistä. Pukuhuoneiden turhaa käyttöä ja kohtaamisia tulee välttää.

Seurat ovat 15.5. alkaen saaneet järjestää ottelu- ja kilpailutapahtumia junioreiden eli 2001 ja myöhemmin syntyneiden keskuudessa, 1.6. alkaen ottelutoiminta avattiin myös aikuisille. Ottelu- ja kilpailutapahtumissa tulee noudattaa lajiliittojen sekä OKM:n ja THL:n ohjeistuksia. Toiminta on järjestettävä terveysturvallisesti mm. maskin käyttöä muussa kuin varsinaisessa pelitapahtumassa suosittaen. Ottelu- ja kilpailutapahtumien yleisörajoitusta ei ole. Vastuu terveysturvallisuudesta on tapahtuman järjestäjällä, jonka tulee seurata ja huomioida kunnan ja aluehallintoviraston päätöksiä tilaisuuksien henkilömääriin liittyen. 

Yleiset ohjeet tilojen käyttöön 

- Pukutiloissa ja tiloihin tullessa suositellaan kasvomaskien käyttöä ja turvavälien noudattamista.
Huolehditaan hyvästä hygieniasta (käsienpesu, varusteiden ja välineiden puhdistus).
- Liikuntatiloihin ei tulla sairaana paikalle (nuha- ja yskäoireet riittävät poissaolon syyksi).
- Jos aiemmin myönnettyjä vuoroja ei käytetä, käyttäjän on peruttava vuoro liikuntatoimeen, urheilutalo(at)lappeenranta.fi
- Liikuntatoimi on suoraan yhteydessä seuroihin edellä mainituista asioista.

Kaupungin liikuntatilat

Myllysaaren sauna on auki 20 hlö:lle kerrallaan, saunomisaika on 1,5 h.
- Ulkoliikuntapaikat, kuntoradat ja ulkokuntosalit ovat auki.
- Ulkokentät ovat auki.
- Käyttäjien tulee huomioida 2 metrin turvavälit, sekä maskin käyttö.

Liikuntaryhmät

Ohjatun liikunnan kesäkausi on käynnissä. Kevätkauden kausimaksujen palautuksista ilmoitetaan kaupungin ohjatun liikunnan nettisivuilla.

Lappeenrannan liikuntatoimi

Lisätietoja:

Liikuntajohtaja vs. Petri Ruotsalainen,
puh. 040 682 0227
petri.ruotsalainen(a)lappeenranta.fi

Tilat:
Liikuntapalvelupäällikkö vs. Kati Englund,
puh. 040 6559942
kati.englund(a)lappeenranta.fi

Ohjattu liikunta ja tapahtumat:
Liikuntapalvelupäällikkö Anna Seppänen,
puh. 040 513 8140, anna.seppanen(a)lappeenranta.fi