Etusivu PalvelutNuorten palvelut

Nuorisotoimi valmistelee vuoden 2018 talousarvioon suunnitelmaa skeittihallista

Useana vuonna on esitetty Lappeenrantaan skeittauksen harrastajien toimesta hallia, jossa olisi mahdollista harrastaa skeittaamista, BMX-pyöräilyä ja skuuttausta. Nuoriso- ja liikuntalautakunta päätti viimeisessä kokouksessaan valtuuttaa nuorisotoimen valmistelemaan vuoden 18 talousarvioon suunnitelmaa skeittihallista.

Taustalla on harrastuksen vaatima erityinen tarve, sillä Lappeenrannassa tai sen lähialueilla ei ole mahdollisuutta harrastaa skeittausta kuin rajoitettuna aikana vuodesta säiden salliessa. Myös kulttuuri on muuttunut siten, että skeittaus ei ole enää pelkkä harrastus, vaan se on monista maailman metropoleista tuttu liikkumismuoto, joka vertautuu kävelyyn ja pyöräilyyn. Lisäksi laji on mukana kesän 2020 Tokion olympialaisissa.

Skeittihallista on tehty myös kuntalaisaloite, jonka on allekirjoittanut yhteensä 550 henkeä. Aloitteeseen voi tutustua osoitteessa www.kuntalaisaloite.fi

Toteutuessaan skeittihalli olisi nuorisotoimen omaa toimintaa, ja se rahoitettaisiin verovaroin. Toiminta olisi valvottua ja suunnitelmallista. Mikäli tila antaisi mahdollisuuden kiipeilyyn, voisi tilassa tarjota myös boulderointia tai kiipeilyä koululuokille ja muille ryhmille.

Skeittihallin tavoite:

•tilantarve on min. 200 m2 – hallin koko ratkaisee laajuuden. Jos hintataso on sopiva niin mielellään tilaan olisi saatavissa kiipeilyyn/boulderointiin  soveltuva seinä.•Huonekorkeus n. 3,5 m. Korkeampikin hallitila käy.
•sisälämpötila min. läpi talven n. 15 c
•hallin sijainti sellainen, että julkisilla pääsee lähelle hallia.
•lattiamateriaalina parhaiten toimii betoni
•riittävä valaistus ja WC
•halli olisi avoinna 9-10 kk/vuosi. Kesällä taukoa.
•toiminta on valvottua ja pääsymaksullista, hallinnointi nuorisotoimella. Tilaan palkattaisiin ohjaaja.
•harrastajia yksistään Lappeenrannassa noin 400, ikähaitari 8-35 vuotta.

Nuorisotoimi on vieraillut tässä keväällä Salossa ja Turussa katsomassa skeittihalleja. Molemmissa kaupungeissa hallit ovat kaupunkien nuorisotoimen hallinnassa ja valvonnassa.

Alta löytyy videoesimerkki Turun skeittihallista.

 

 

 

 

Nuorisotoimen ja Etelä-Karjalan ohjaamon harrastukset

Etelä-Karjalan Ohjaamon harrastukset ovat nyt nähtävillä Nuorisotoimen kotisivuilla!
Etelä-Karjalan ohjaamon harrastukset
Liitteet