Etusivu PalvelutNuorten palvelutKulttuurinen nuorisotyöMatalan kynnyksen harrastustoiminta
Palvelut
Valitse taso

Matalan kynnyksen harrastustoiminta Lappeenrannassa

Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelman eli LAPE-ohjelman tavoitteena on ollut  luoda lapsille ja nuorille suotuisa kasvu- ja oppimisympäristö sekä tukea perheen hyvinvointia. Muutostyö oli käynnissä vuosina 2017–2018 jokaisen maakunnan alueella.
Lappeenrannan kaupungilla LAPE-rahoitusta saatiin muun muassa 135 000 € matalan kynnyksen harrastustoiminnan järjestämiseksi.

Toiminta käynnistyi tammikuussa ja päättyi joulukuussa 2018.  Vuoden aikana toimintaa järjestettiin 25 eri koululla ja mukana oli 17 eri toimijaa. Toimijoista 8 tarjosi liikunnallisia harrastuksia ja 9 tarjosi taide- ja kulttuuriharrastuksia, yhden viikon aikana kouluilla järjestettiin keskimäärin 77 eri kerhokertaa. Tavoitteena oli, että jokaisella mukana olevalla koululla olisi sekä taide- ja kulttuuri- että liikuntamahdollisuuksia. Tavoitteeseen päästiin. LAPE-hankkeen rahoituksella järjestettyyn matalan kynnyksen harrastustoimintaan osallistui noin 10 % peruskouluikäisistä lapsista ja nuorista.

Lämmin kiitos kaikille mukana olleille toimijoille, kouluille ja oppilaille! Yhdessä toitte ja teitte monipuolisesti kulttuuria sekä liikettä koulupäivien yhteydessä.

Syksyn aikana kokeiltiin myös taiteen perusopetuksen oppilaitosten järjestämiä TAIDE-kerhoja (kuvis-kässä-musiikki-sirkus/teatteri-tanssi-luonto) iltapäiväkerhotoiminnan yhteydessä. TAIDE -kerhojen rotaatio jatkuu 31.5.2021 saakka Lappeenrannan kaupungin strategiarahoituksella. Mukana hankkeessa ovat Lappeenrannan kuvataidekoulu, Lappeenrannan tanssiopisto, taidekoulu Estradi, Taito Etelä-Suomi, Lappeenrannan musiikkiopisto ja Sanna Leppänen. Tavoitteena on tarjota mahdollisimman monelle lappeenrantalaiselle 1.-2.-luokkalaiselle mahdollisuus osallistua TAIDE -kerhoon iltapäiväkerhotoiminnan yhteydessä 6-7 viikon ajan.

Kevätkaudella 2019 TAIDE-kerhojen rotaatiossa ovat mukana Lauritsalan, Lönnrotin, Pontuksen, Voisalmen ja Skinnarilan koulut.

Lisäksi kouluilla voi osallistua monipuoliseen Opetushallituksen tukemaan kerhotoimintaan. Kerhotoiminnan tavoitteena on mahdollistaa harrastaminen sekä antaa oppilaalle mahdollisuus muuhunkin kuin tavanomaiseen koulutyöhön turvallisessa ja rauhallisessa ympäristössä. Kerhoihin osallistuminen on oppilaalle vapaaehtoista. Ole rohkeasti yhteydessä koulusi kerhovastaavaan.

Matalan kynnyksen harrastustoiminnan koordinoinnista vastaa Lappeenrannan kaupungin nuorisotoimen kulttuurisen nuorisotyön yksikön koordinaattori Anu Koistinen, anu.koistinen@lappeenranta.fi, p. 040 182 2083. Ollaan yhteydessä!

Muuta matalan kynnyksen harrastustoimintaa kaupungissamme:

Teknologiakerho, keskiviikkoisin 15.15-16.45, Lappeenrannan pääkirjaston Heili-salissa 5.9.-3.10.2018, ilmoittautuminen TÄSTÄ, Kerhossa ohjelmoidaan robotteja ja ohjelmia omaan tahtiin kerhon ohjaajien ja opetusmateriaalien avulla.

Matalan kynnyksen harrastustoimintaa tarjoaa kattavasti Lappeenrannassa Me-talo kauppakeskus Oprin toisessa kerroksessa, käy tutustumassa keskiviikoisin 10-17, perjantaisin 10-15 tarkemmat tiedot Täältä