Etusivu PalvelutNuorten palvelutLasten Parlamentti
Palvelut
Valitse taso

Lappeenrannan Lasten Parlamentti

lasten_parlamentti.jpg

Lappeenrannan Lasten Parlamentti on lappeenrantalaisten alakoululaisten oma vaikuttamiskanava. Lasten Parlamentti ottaa kantaa lapsia koskeviin asioihin, tekee esityksiä, antaa lausuntoja ja toimii lasten äänitorvena Lappeenrannan kaupungissa.

Lappeenrannan Lasten Parlamentti muodostuu koulujen oppilaskuntien valitsemista edustajista. Jokaisella koululla on mahdollisuus nimetä edustaja ja varaedustaja lasten parlamenttiin. Edustajat kokoontuvat n. kerran kuukaudessa Lasten Parlamentin hallituksen kokouksiin. Keväisin maalis-huhtikuussa järjestetään Lappeenrannan Lasten Parlamentin yleiskokous, johon voivat ottaa osaa koulujen edustajat sekä varaedustajat.

Lappeenrannan Lasten Parlamenttitoimintaa koordinoi Lappeenrannan nuorisotoimi.

Lisätietoja:

Digi- ja osallisuustyöntekijä Sami Taponen, puh. 040-3549786

etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

LAPPEENRANNAN LASTEN PARLAMENTIN 2017 - 2018 YLEISKOKOUS
Aika: ma 21.5.2018 klo 12:00 – 14:00

Paikka: Lappeenrannan kaupungintalo, valtuustosali 


1. Kokouksen avaaminen

Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva avasi kokouksen klo 12:00. Edustajat esittäytyivät kertomalla kukin vuorollaan kuka on ja mistä koulusta tulee.


2. Kokouksen järjestäytyminen

Valittiin kokoukselle lapsipuheenjohtaja. Digi- ja osallisuustyöntekijä Sami Taponen toimi sihteerinä.


3. Lasten Parlamentin hankinnat

Jokaisella Lasten Parlamentissa mukana olevalle koululle myönnetään 200 euroa välitunti- ja kerhotoimintaan liittyvien tavaroiden hankintaan. Hankintalistat tehdään kevään aikana. Koulut toimittavat hankintalistat nuorisotoimeen, digi- ja osallisuustyöntekijä Sami Taposelle. Hankintojen kokonaiskustannus tulee olemaan 3600 euroa.


4. Lasten Parlamentin kiitokset

Lasten Parlamentin jäsenet voivat kiittää haluamiaan opettajia, valmentajia, nuorisotyöntekijöitä jne. Digi- ja osallisuustyöntekijä Sami Taponen kokoaa nämä erilliselle verkkosivulle, josta kiitokset on helppo löytää.


5. Saimaan Mediakeskuksen esittäytyminen

Saimaan Mediakeskuksen projektikoordinaattori Jukka Lehtoranta kertoi Saimaan Mediakeskuksen toiminnasta ja projekteista.


6. Lasten parlamentin kysymykset kaupunginjohtajalle

Lasten parlamentin jäsenet esittivät kysymyksiä kaupunginjohtajalle.


7. Lasten parlamentin kysymykset ruokapalvelujohtajalle                          

Lasten parlamentin jäsenet esittivät kysymyksiä kouluruoasta.


8. Muut esille tulevat asiat                             

Ei muita asioita.


9. Kaupunginjohtajan puheenvuoro                             

Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva piti puheenvuoron.


10. Kokouksen päättäminen                             

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 13:20.

 

lapa_kysymys2.jpg

Tietoa vanhemmille ja opettajille Lasten Parlamentin toiminnasta

Lasten Parlamentin jäsenyys on hieno, vastuullinen edustustehtävä, josta lapsi tulee varmasti saamaan hyviä muistoja ja positiivisia kokemuksia siitä, että asioihin voi halutessaan vaikuttaa.
 
Lappeenrannan Lasten Parlamentti edustaa lappeenrantalaisia alakouluikäisiä lapsia. Se tuo esille lasten ajatuksia ja toiveita oman elinympäristönsä kehittämiseksi. Lappeenrannan Lasten Parlamentti voi antaa lausuntoja lapsia koskevissa asioissa. Lasten Parlamentin toiminnasta vastaa Lappeenrannan nuorisotoimi.
 
Nuorisolaki
 
Lasten Parlamentti toteuttaa nuorisolain 8§ mukaisia lasten- ja nuorten kuulemistavoitteita. Tavoitteena on että lapsista ja nuorista kehittyy aktiivisia kansalaisia ja vaikuttajia omassa lähiympäristössään ja yhteiskunnassa. Toiminta tukee lapsen omaa sosiaalista vahvistumista. Lasten Parlamentin kautta lapsi oppii miten päätöksenteko tapahtuu ja miten kansalainen voi vaikuttaa asioihin.

Kokoukset

Kokoukset ovat pääsääntöisesti Nuoriso- ja monitoimitalo Monarilla, 2. kerroksessa. Sisäänkäynti tapahtuu B-ovesta (Valtakadun puoleisella sivulla). Monarin osoite on Anni Swanin katu 7.
 
Kokoukset ovat avoimia kaikille, mutta vanhemmat voivat myös jättää lapsen kokoukseen ja tulla noutamaan hänet pois kokouksen päätyttyä. Kokouksissa on paikalla nuorisotoimen edustaja sekä Lappeenrannan nuorisovaltuuston keskuudestaan valitsemia Lasten Parlamentin kummeja.
 
Matkakorvaukset
 
Kokouksiin viemisistä ja noutamisista aiheutuneet kustannukset korvataan kilometrikorvauksina kyydeistä vastanneelle aikuiselle. Kilometrikorvauslomakkeet löytyvät sivuston oikeasta laidasta ja ne voi toimittaa Sami Taposelle. Korvauksia voi hakea kaksi kertaa vuodessa, tai yhdellä kertaa keväällä toiminnan loputtua. Syksyn korvaukset haetaan ennen vuodenvaihdetta ja kevään korvaukset lukuvuoden päätyttyä.
 
Yleiskokous
 
Keväällä järjestetään Lasten Parlamentin yleiskokous, johon kutsutaan paikalle kaupungin korkeinta johtoa. Yleiskokouksessa tehdään päätökset asioista ja esityksistä, joita on käsitelty ja valmisteltu kuukausikokouksissa. Lasten Parlamentilla on oma määräraha, jota Parlamentin yleiskokous voi käyttää parhaaksi katsomallaan tavalla.

Yhteydenpito

Yhteydenpito tapahtuu pääasiassa sähköpostitse. Yhteydenpito tapahtuu Parlamentin jäsenille pääsääntöisesti yhteysopettajien kautta, mutta kokouskutsuista ja pöytäkirjoista menee sähköpostin piilokopiona versio myös vanhemmille ja lapsille. Sähköposti laitetaan kaikille, ketkä ovat ilmoittaneet omat yhteystietonsa ilmoittautumislinkin kautta

Lasten Parlamentin kokoukset

Lasten Parlamentti kokoontuu n. kerran kuussa kuukausikokoukseen, jossa edustajat voivat tuoda asioita omalta oppilaskunnaltaan Lasten Parlamentin käsiteltäväksi.

Huhti-toukokuussa järjestetään yleiskokous Lappeenrannan kaupungintalolla. Kokouksen aika ilmoitetaan myöhemmin.


Lasten Parlamentin kauden 2018-2019 kokousajat ovat:

ke 3.10.2018 klo 17.00 - 18.00 Monari, sali 2

ke 14.11.2018 klo 17.00 - 18.00 Monari, sali 2

ke 19.12.2018 klo 17.00 - 18.00 Monari, sali 2

ti 22.1.2019 klo 17.00 - 18.00 Monari, sali 2

ke 20.2.2019 klo 17.00 - 18.00 Monari, sali 2

ke 20.3.2019 klo 17.00 - 18.00 Monari, sali 2

Yleiskokouksen ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

 
Muutokset mahdollisia.

yhdenpalstanpalkki.jpg

lapa_tarkeita_tiedostoja.jpg

Tärkeitä tiedostoja

Matkakorvauslomake:

Matkakorvauksia voi hakea kahdesti vuodessa, syksyllä ja keväällä. Keväällä on mahdollista hakea koko toimintakauden matkakulut yhdellä hakemuksella. Toimita täytetty matkakorvauslomake Samille.

Matkakorvauslomake 2018.docx

Henkilötietolomake LaPa 2018-2019.doc