Valitse taso

palkki520.jpg

Vietä hauska #virtuaalischoolsout 30.5.2020!

Koulujen päätöspäivän kunniaksi olemme koonneet tänne vaihtoehtoja illan viettämiseksi koronasta johtuvat kokoontumisrajoitteet huomioiden.  

Lappeenrannan nuorisotoimen järjestämää ohjelmaa

Klo 15-15.30 Instalive: vieraana Joona Puhakka (mm. A-Lapset) @sammontorinnuorisotilat

klo 16-17 Instalive kokkisota. Nuoret voivat kuluvalla viikolla äänestää mistä ruokatarvikkeita ohjaaja toisilleen kokkaavat. Instagram @sammontorinnuorisotilat 

klo 18-19 Instalive Suvivirsi ja hupihommia @sammontorinnuorisotilat

klo 19-21 Striimi Twitchissä Ohjaajat pelaa silmät kiinni Fortnitea, plus nuorten kanssa duoa ja squadia twitch.tv/area53gaming 

klo 21-22 Instalivessä loppulive Instagram @sammontorinnuorisotilat

 

Imatran Discord

Nuorisotila Imatran Discordiin on poimittu linkkejä, joista voi valita sitä mitä haluaa:  https://discord.com/invite/yw9fKpX

Pe 29.5. klo 21.00 asti Imatran verkkonuorisotila on auki! 

Näe Suomen ykkösartistit YleXPopissa 30.5.2020

Koronaepidemian vuoksi YleXPop ei voi toteutua perinteisenä yleisötapahtumana. Sen sijaan järjestetään visuaalisesti ainutlaatuinen spektaakkeli, joka tuo huippuartistit ja yllätysvieraat lähemmäs kuin koskaan ennen. Lavoille nousevat Suomen tämän hetken ykkösartistit ja YleX:stä tutut tyypit. Luvassa on myös vuoden 2020 Kesäkumibiisin ensiesitys.
Kaikille ilmainen YleXPop esitetään Yle Areenassa ja TV2:ssa lauantaina 30. toukokuuta.

Esiintyjäkaartissa Sanni, Gettomasa, Olavi Uusivirta, Mouhous, Yeboyah, Behm.

Seitsemän tunnin suoran lähetyksen juontavat YleX:ltä tutut Viki ja Köpi sekä TheManninen. Areenan ja somekanavien kautta yleisö pääsee myös osallistumaan päivän kulkuun. Lisätietoja tästä linkistä.

palkki520.jpg


 

Maakunnallinen nuorisotyö

Etelä-Karjalassa nuorisotyön saralla tehdään paljon yhteistyötä kuntarajat ylittäen. Maakunnallisella nuorisotyöllä pyritään turvaamaan entistä paremmin nuorten yhdenvertaisuus palvelujen saatavuudessa ja laadussa. Toimintaa toteutetaan muun muassa alueellisten verkostojen, tapaamisten ja koulutusten avulla ja sitä pohjataan kuntien kanssa yhdessä laadittuun nuorisotyön perussuunnitelmaan. Maakunnallista nuorisotyötä koordinoidaan alueellisesti Lappeenrannan kaupungin toimesta ja Etelä- Suomen Aluehallintoviraston tuella. 

Maakunnallisen nuorisotyön taustaa

Etelä-Karjalassa on jo pitkälle juurtuneet perinteet nuorisotyössä ja yhteistyötä on alueellamme tehty jo vuosia. Maakunnallinen nuorisotyö sekä ensimmäinen maakunnallisen nuorisotyön perussuunnitelma ovat syntyneet parhaillaan käynnissä olevan Oikeesti Oikeella Asialla –kehittämishankkeen myötä. Hankkeessa ovat mukana Etelä-Karjalan kunnista Parikkala, Ruokolahti, Rautjärvi, Imatra, Luumäki, Lemi, Taipalsaari ja Lappeenranta. Hanketta toteutetaan ajalla 1.10.2018–30.9.2020 ja hankkeen rahoittajina toimivat EteläSuomen aluehallintovirasto sekä osallistujakunnat.

Hankkeessa tutkitaan kuntien käytäntöjä toteuttaa nuorisotyötä, mitä kaikkea nuorisotyö sisältää ja mitä nuorisotyö oikeasti on Etelä-Karjalan kunnissa. Tärkeää on myös saada selville palveluiden nykytilanne ja kuntalaisten, sidosryhmien sekä yhteistyökumppaneiden tyytyväisyys nuorisotyön tarjoamiin palveluihin. Hankkeen avulla voidaan selvittää, miten tarjolla olevat palvelut vastaavat odotuksia ja sitä, millaista palvelua nuoret ja muut kuntalaiset odottavat nuorisopalveluilta. Hankkeen yksi päätavoitteista on myös määrittää, mistä elementeistä muodostuu laadukas eteläkarjalainen kunnallinen nuorisotyö sekä löytää nuorisotyölle laadullisia mittareita. Hankkeen ja sen tulosten avulla maakuntaan on voitu luoda kaiken kaikkiaan vahvempi pohja yhteisöllisyyden rakentumiselle sekä monialaiselle yhteistyölle.  

Maakunnallisen nuorisotyön perussuunnitelma
2020-2023 - NUPS

Maakunnallisen nuorisotyön perussuunnitelma määrittelee Etelä-Karjalassa toteutettavan nuorisotyön arvopohjan, päämäärät sekä käytössä olevat työmuodot, niiden tavoitteet ja arviointimenetelmät. Kun kuntien nuorisotyön palvelut yhdenmukaistuvat yhteisen NUPSin myötä, niin se turvaa alueellista yhdenvertaisuutta nuorisopalveluiden osalta Etelä-Karjalassa. Etelä-Karjalan nuorisolla on jatkossa mahdollisuus entistä tasavertaisempaan nuorisotyöhön riippumatta asuinkunnasta vaikka kunnat tulisivat jatkossakin toteuttamaan nuorisotyötä omien resurssien ja mahdollisesti jo ennalta määriteltyjen toimintastrategioiden pohjalta, kuitenkin maakunnallisen nuorisotyön perussuunnitelman linjaukset huomioiden.

Maakunnallisen nuorisotyön perussuunnitelman myötä nuorisotyön sekä muun palvelujärjestelmän osalta voidaan yhä paremmin tehdä yhteistyötä, jonka avulla tuetaan nuorten kasvua, itsenäistymistä, kykyä ja edellytyksiä toimia yhteiskunnassa. Maakunnallisen nuorisotyön perussuunnitelman työstäminen Etelä-Karjalaan aloitettiin syksyllä 2019 kun Oikeesti Oikeella Asialla – kehittämishankkeen toinen toimintakausi käynnistyi. Hankkeen osallistujakunnat osallistuivat kaikki suunnittelutyöhön ja perussuunnitelmaa kirjoitettiin Lappeenrannan kaupungin nuorisotyön perussuunnitelmaa (NUPS) hyödyntäen, joka oli valmistunut tammikuussa 2019. Maakunnallinen perussuunnitelma valmistui keväällä 2020.

Maakunnallisen nuorisotyön koordinointi 

Etelä-Karjalassa kuntien alueella tehtävää nuorisotyötä koordinoi maakunnallisen nuorisotyön koordinaattori. Maakunnallisen nuorisotyön koordinaattorin työtehtäviin kuuluu muun muassa maakunnallisen perussuunnitelman kirjoittaminen ja päivittäminen, maakunnallisten auditointien ja verkostojen toiminnan koordinointi sekä maakunnallisten tapaamisten sekä koulutuskokonaisuuksien suunnittelu ja toteuttaminen.

Koordinaattori edustaa myös omaa aluettaan valtakunnallisessa aluekoordinaation yhteistyöryhmässä. Maakunnallisen nuorisotyön koordinaattori auttaa luomaan pohjaa monialaiselle yhteistyölle ja on näin ollen osaltaan mukana kehittämässä maakunnallista nuorisotyötä.