Valitse taso

Kesätyöseteli 2020

Kuva kesätyösetelistä. Taustakuvan tekijä: Joanna Kosinska/Unsplash

Ohjeet

Ohjaamon ollessa suljettu 13.4. asti, kesätyösetelien hakemusten vastaanotto sekä jako tapahtuu sähköisesti. Lähetettyäsi hakemuksen, myönnämme setelit hakemusten saapumisjärjestyksessä. Vastaamme nuorelle sähköpostitse, jossa lukee myönnetyn setelin numero sekä toiminta-ohjeet. Täytä kesätyösetelihakemus netissä tästä.

Nuori hankkii itse kesätyöpaikan ja kertoo kesätyösetelimahdollisuudesta työnantajalle.

Mikäli nuori saa kesätyöpaikan, työnantaja täyttää hakemuslomakkeen yhdessä nuoren kanssa. 

Nuori saa setelin tiedot sähköisesti ja ilmoittaa siitä yritykseen. 

Ohjaamo Lappeenranta auttaa sekä nuoria, että työnantajia setelin myöntämiseen ja käytäntöihin liittyvissä asioissa.

Kesätyösetelit tulevat haettaviksi 9.3.2020.

Lisätiedot: Anni Tahvanainen, 040 504 1945

Kesätyösetelin hakemuslomake ja setelin tilittäminen

Työnantajan tulee laskuttaa kaupunkia työsuhteen päätyttyä tai viimeistään myöhemmin ilmoitettuun päivämäärään mennessä. Jos laskutusta ei ole tehty määräaikaan mennessä tai ehdot eivät täyty, tukea ei makseta.

Kesätyösetelihakemus löytyy tästä:
Kesätyösetelin hakemuslomake 2020.pdf

Laskutusosoite on:

Verkkolaskuoperaattori: Basware Oyj
Operaattorin välittäjätunnus: BAWCFI22
Verkkolaskuosoite: Lappeenrannan kaupunki, liikunta- ja nuorisotoimi 003701621933
Y-tunnus: 0162193-3
KP: 1140
Alue: 100
Erittely: 1402

Useimmin kysytyt kysymykset

Riittääkö kesätyöseteleitä kaikille?

Kesätyöseteleiden määrä on 270 lappeenrantalaisille nuorille. Jäljellä olevien seteleiden tilanteen voit tarkistaa Ohjaamo Lappeenrannasta.

Montako seteliä voin saada käyttööni?

Seteleitä on varattu vain yksi nuorta kohden. Yritys voi sen sijaan saada yhteensä viisi seteliä viiden eri nuoren palkkaamiseen. Tarkoituksena on saada mahdollisimman monelle nuorelle töitä.

Mistä voin hakea kesätyösetelin?

Kesätyöseteleitä voit hakea Ohjaamo Lappeenrannasta. Huomioithan, että saadaksesi setelin, sinulla tulee olla jo työpaikka hankittuna. Ota mukaasi myös riittävät tiedot työpaikastasi, sekä jokin henkilöllisyystodistus.

Minulla olisi töitä yhteensä viidelle viikonlopulle, joka tekee yhteensä kymmenen päivää työtä. Voinko saada setelin tällaiseen työhön?

Kyllä. Huolehdi, että saat lainmukaiset korvaukset jos työsi kohdistuu iltoihin tai viikonloppuihin.

Tutustu laki nuorista työntekijöistä.

Voiko työpaikka sijaita muualla kuin Lappeenrannassa?

Voi. Jos työtehtävä edellyttää toimimista toisella paikkakunnalla niin huolehdi, että työnantaja maksaa sinulle siirtymiset. Työnantajan tulee olla Lappeenrannassa toimiva yritys, yhdistys ja säätiö.

Mitä teen, jos en haluakaan käyttää kesätyöseteliä?

Ilmoita ohjaamoon ja työnantajalle ettet käytä seteliä. Silloin seteli palautuu jollekulle toiselle nuorelle ja työnantajalle käyttöön

Voinko saada setelin kun minulla on kuukaudeksi töitä?

Kyllä. Työnantaja saa korvauksen 300 € (alv 0 %) mukaan.

Voiko taloyhtiö palkata nuoren?

Kyllä voi, jos taloyhtiöllä on y-tunnus.

Voiko maatila palkata nuoren?

Kyllä voi, jos maatilalla on y-tunnus.

Kriteerit

Lappeenrannan kaupunki ja OP Etelä-Karjala tukevat nuorten työllistymistä kesällä 2020 jakamalla kesätyöseteleitä 2003-2005 syntyneille lappeenrantalaisille nuorille. Seteleitä on jaossa 280 kappaletta, joista 80 kappaletta OP Etelä-Karjalan jakamina (270 Lappeenrantaan, 10 Taipalsaarelle). Kesätyösetelin arvo on 300 euroa (alv 0 %), se maksetaan työnantajalle työsuhteen päätyttyä. Nuoren on työllistyttävä Lappeenrannassa toimivalle työnantajalle (yritys, yhdistys, säätiö). Työsuhteen on toteuduttava 1.6.-8.8. välisenä aikana. Työnantajana ei voi toimia yksityistalous, perhe tai yksityinen henkilö. Seteleitä annetaan maksimissaan 5 kpl/y-tunnus ja 1 kpl/nuori. Kesätyöseteleiden hakuaika ilmoitetaan myöhemmin.

Setelit myönnetään hakemusten saapumisjärjestyksessä, niin pitkään kuin seteleitä riittää. Seteleitä ei voi varata etukäteen.

Työnantaja maksaa nuorelle työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Työpäiviä on oltava vähintään kymmenen. Ellei voimassa olevaa työehtosopimusta ole, palkan tulee olla vähintään 450 € kymmeneltä työpäivältä. Työnantaja vastaa nuoren palkkaukseen kuuluvista velvoitteista. Verot, sosiaali -ja eläkemaksut sekä lomakorvaukset on maksettava palkan lisäksi.  Nuorelle annetaan tehdystä työstä kirjallinen työtodistus.

Allekirjoittamalla hakemuksen työnantaja sitoutuu palkkaamaan nuoren kesätöihin kesätyösetelin avulla. Nuori noutaa setelin henkilökohtaisesti Lappeenrannan Ohjaamosta todistaen samalla henkilöllisyytensä ja toimittaa setelin työnantajalle. Mikäli suunniteltu työsuhde jää toteutumatta, tulee tieto tästä toimittaa viipymättä Lappeenrannan Ohjaamoon.

Kesätyösetelit tulevat haettaviksi 9.3.2020.

Kesätyöseteleitä jäljellä tällä hetkellä 85 kappaletta.

Yhteystiedot

Kesäseteleitä ja ohjeita on saatavissa Ohjaamo Lappeenrannasta.

Anni Swaninkatu 7
53100 Lappeenranta
ohjaamo@lappeenranta.fi
+358400154661

Avoinna

Maanantai 12-16

Tiistai 12-16

Keskiviikko 12-16

Torstai 12-20