Etusivu PalvelutRakentaminen ja maankäyttöKaavoitusAjankohtaistaIkääntyneiden asumisen kehittämishanke
Valitse taso

Ikäihmisten asumisen kehittäminen

Tervetuloa hankkeen nettisivuille! 
Täällä pääset seuraamaan hankeen etenemistä: mitä on meneillään, mitä ollaan jo nyt tehty ja mitä on vielä tulossa. 

Ympäristöministeriön avustama hanke: Ikäihmisten asumisen kehittäminen - dataa ja kehittämisen ideoita.

Hankkeen tavoitteena on kehittää ikäihmisten asumista Lappeenrannan kaupungissa. Hankkeen aluksi kartoitetaan ikäihmisten nykyisiä asumisen muotoja, määriä ja sijoittumista. Hankkeen aluksi tehtävien nykytilanneanalyysienpohjalta laaditaan ikäihmisten asumisen kehittämisen strategiset periaatteet ja määritellään tulevaisuuden käytännön kehittämistoimenpiteet. Samalla Pyritään parantamaan ikääntyneiden kansalaisten asuinympäristöjen toimivuutta ja turvallisuutta sekä palveluiden saatavuutta monipuolisesti ottamalla huomioon muun muassa esteetön ympäristö ja yhteisöllisyys. Kehittämishankkeen aineisto ja johtopäätökset huomioidaan Lappeenrannan asuntopoliittisen ohjelman laatimisessa.

Kehittämishankkeessa tehdään laajaa yhteistyötä Lappeenrannan kaupungin ja hyvinvointialueen toimijoiden kanssa. Tavoitteena on myös kehittää alueellinen yhteistoimintamalli sekä muodostaa Lappeenrannan ikäihmistenasumisen kehittämisstrategia osana Lappeenrannan kaupungin asuntopoliittista ohjelmaa. Ikäihmisten asumisen kehittäminen on Lappeenrannan kaupungin LPR 2037strategian mukainen kehittämishanke.

Hanke päättyy kesäkuussa 2023.

Lappeenrannan kaupunki selvittää verkkokyselyllä ikääntyneiden asumisen ja asumispalveluiden nykytilaa

Lappeenrannan kaupunki on avannut yli 65-vuotiaille asukkaille ja ikääntyneiden asumisesta kiinnostuneille henkilöille tarkoitetun verkkokyselyn, jolla kartoitetaan ikäihmisten asuinympäristöjen nykytilaa ja kehittämiskohteita. Verkkokyselyyn on mahdollista vastata 20.2.2023 saakka tämän linkin kautta.

Asiakaspalvelukeskus Winkissä on saatavilla myös paperisia kyselylomakkeita, jonka lisäksi niitä on mahdollista tulostaa itse tämän linkin kautta Kyselyn tulostettava versio.docx.

Paperiset vastauslomakkeet voi palauttaa Winkkiin.

 

Yhteystiedot

Kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä, 040 653 0745
Yleiskaavasuunnittelija Kasperi Lopperi


sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi