Valitse taso

Mie tahon lähikouluun!

Polkupyöräileviä lapsia Lappeenrannan satamassa.

Tervetuloa hankkeen nettisivuille! 
Täällä pääset seuraamaan hankeen etenemistä: mitä on meneillään, mitä ollaan jo nyt tehty ja mitä on vielä tulossa. 

Mie tahon lähikouluun! – Analytiikan ja yhteistyömallin kehittäminen koulusegregaation vähentämiseksi on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama hanke, johon osallistuu yhteensä yhdeksän kuntaa eri puolilta Suomea.

Päätavoitteena hankkeessa on vahvistaa kaupungin eri toimialojen välistä yhteistyötä. Hankkeen aikana kehitetään tietojen analysointimalli, jonka avulla tunnistetaan ja tarkkaillaan alueellista eriytymistä kaupungin eri alueilla. Samalla kehitetään kaupungin tiedolla ohjaamista koulusegregaation vähentämiseksi ja estämiseksi sekä kaupunkisuunnittelulla että perusopetuksen suunnittelulla ja toteutuksella.

Hanke on kaksivuotinen ja kestää vuoden 2023 loppuun asti.

Missä mennään nyt?

Kesän 2022 aikana järjestettiin asiantuntijahaastatteluja, joissa eri alojen asiantuntijoilta pyydettiin näkemyksiä alueellisiin eroihin sekä asuinalueiden maineeseen eri puolilla kaupunkia. Haastateltaviin kuului muun muassa koulujen, varhaiskasvatuksen, nuorisotoimen ja maankäytön asiantuntijoita.

Nyt syksyllä asuinalueita ja kouluja koskevia mielikuvia selvitettiin myös muille sidosryhmille suunnatuilla kyselyillä. Peruskoululaisten vanhemmille syyskuussa jaettuun kyselyyn saatiin kahden viikon aikana lähes tuhat vastausta, joiden läpikäyminen on parhaillaan käynnissä. Kiitokset kaikille vastaajille!

Mikä ihmeen koulusegregaatio?

Tutustu aiheeseen tarkemmin YLE:n artikkelissa ja 8 minuuttia -ohjelmassa tämän linkin kautta.

Mikä ihmeen koulusegregaatio?

Jos sinua askarruttaa jokin Mie tahon lähikouluun! -hankkeeseen liittyen, niin otathan rohkeasti meihin yhteyttä:

Kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä, 040 653 0745

Yleiskaavainsinööri Annamari Kauhanen, 040 575 5590

Yleiskaavasuunnittelija Henna Kukkola, 040 158 8276

sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi