Valitse taso

Puurakentamista edistetään yhteistyöllä

Puuhanke tarvitsee tuekseen eri osa-alueiden asiantuntijoita! Jokainen kaupungin asukas on oman elämänsä kokemusasiantuntija. Tämän vuoksi haluamme kuulla mahdollisimman monia eri käyttäjäryhmiä ja rakentamisen, rakennuttamisen, suunnittelun sekä rakennusten ylläpidon ammattilaisia, sillä jokainen näkee ja kokee asuinympäristönsä omalla tavallaan.

Puurakentamisen kehittämishankkeen yhteydessä järjestetään erilaisia työpajoja ja verkkokyselyitä. Näissä tilaisuuksissa Siulla on mahdollisuus saada oma äänesi kuuluville ja voit vaikuttaa osaltasi asumisen ja Lappeenrannan tulevaisuuden näkymiin.

Tältä sivulta löydät tietoa työpajojen, kyselyiden ja muiden tapahtumien ajankohdista. Pysy kuulolla, niin pääset osallistumaan Lappeenrannan puurakentamisen kehittämiseen.

Tervetuloa mukaan! 

Osallisuus on keskeinen teema läpi hankkeen ja osa toimenpiteistä luodaan ja muokataan vasta prosessin aikana osallisten näkökulma ja tarpeet huomioiden. Tavoitteena on edetä kyselyiden ja työpajojen kautta suunnitteluun ja sen jälkeen varsinaiseen toteutukseen. Varsinaisista asemakaavoista ja niiden edistymisestä sekä asukastilaisuuksista tiedotetaan kaupunkisuunnittelun nettisivuilla, kun se on ajankohtaista. 

Tulevat työpajat ja työn alla nyt

 Asukkaille pidettiin työpaja 8.2.2022. 

Helmi-maaliskuussa keskitymme asemakaavatyöhön sekä keskusteluihin sidosryhmiemme kanssa (mm. Rakennusvalvonta, Pelastuslaitos ja Maaomaisuuden hallinta). 

Kevään 2022 aikana pidetään lisää työpajoja myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Tulevista työpajoista tiedotamme näillä sivuilla. Tilaisuudet järjestetään etäyhteyksin Teamsin kautta. Työpajoihin pystyy liittymään näiltä sivuilta löytyvien linkkien kautta lataamatta ohjelmaa koneelle. Täällä ilmoitamme työpajojen aikataulut, sekä tiedot siitä kenelle työpaja on suunnattu ja mitä puurakentamisen aihetta siellä käsitellään.

Verkkokyselyt

Kyselyt ovat päättyneet. Erilliset kyselyt järjestimme asukkaille, puualan toimijoille, suunnittelijoille, rakennusliikkeille ja isännöitsijöille. Kiitos kaikille vastanneille!

Kyselyiden tuloksista julkaisemme tiivistelmiä kevään 2022 aikana Aineisto-välilehdelle!

ººº

Asukkaille järjestettiin kyselyn yhteydessä arpajaiset. Arvoimme vastanneiden kesken 17.2.2022 leffalippuja ja Lappeenranta-aiheisia palkintoja. Palkintoja oli yhteensä kuusi kappaletta ja palkinnon voittajia on informoitu henkilökohtaisesti. Onnea voittajille!

 

Tule mukaan työpajoihin!

Työpajat ja kyselyt järjestetään etäyhteydellä vallitsevan koronatilanteen takia. 

Hankkeen etusivulta löydät ohjeet työpajoihin liittymiseen.

Tällä hetkellä uusien työpajojen aikataulua ei ole vielä päätetty.

Pidetyt työpajat ja kyselyt

2021

Tammikuu
Asukkaat, työpaja/ Puukerrostalo ja pientaloalue

Marraskuu
Puualan toimijat, työpaja/ Puukerrostalo ja pientaloalue
Asukkaat, työpaja/ Puukerrostalo ja pientaloalue
Isännöitsijät, työpaja/  Puukerrostalo ja pientaloalue

Joulukuu
Suunnittelutoimistot, työpaja/ Puukerrostalo ja pientaloalue
Puualan ammattilaiset (rakennusliikkeet), työpaja/ Puukerrostalo ja pientaloalue

2022

Tammikuu
Rakennusliikkeet, työpaja/ Puukerrostalo ja pientaloalue

Isännöitsijät, työpaja/ Puukerrostalo ja pientaloalue

Helmikuu

Asukkaat, työpaja / Puukerrostalo ja pientaloalue

Kyselyt sulkeutuvat 16.2.2022, jolloin asukaskyselyyn osallistuneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan mm. leffalippuja ja Lappeenranta-aiheista tavaraa!

Lisätietoja työpajoista ja osallisuudesta

Vuorovaikutussuunnittelija Mikko Holm, 040 663 7753

Puunlatvan keltaisissa syksyn väreissä