Valitse taso

Ekolaskuri pientalorakentajille

Miten tontin valinta vaikuttaa pientalosi energiankulutukseen? Millaisia ovat ympäristö- ja ihmisystävälliset materiaalit?

Kestävä talo kuormittaa ympäristöä niin rakennus- kuin käyttövaiheessaan mahdollisimman vähän. Se säästää lämmitysenergiaa, sähköä ja vettä. Käytetty energia on tuotettu uusiutuvilla energiamuodoilla. Talo on rakennettu kestävistä, helposti korjattavista ja uusiutuvista materiaaleista. Se sijaitsee lähellä palveluita vähentäen näin autoriippuvuutta. Pientalot aiheuttavat nykyisellään n. 10 % Suomen kasvihuonepäästöistä. Talon hankinta tai sen energiatehokkuuden parantaminen voivat siis olla elämäsi suurin ympäristöteko! Kestävä talo säästää ympäristön lisäksi asukkaidensa terveyttä sekä kukkaroa pienentyneiden energialaskujen muodossa.

Rakentajan ekolaskuri auttaa sinua arvioimaan, kuinka energia- ja ekotehokas rakennushankkeesi on. Rakentajan ekolaskurin uusin versio on syntynyt Rakennustarkastusyhdistys RTY:n "Energialisäarvoa rakennusvalvonnan ohjauksella" -projektissa, joka on osa Motivan koordinoimaa ja Sitran ja TEM:in rahoittamaa Kuluttajien energianeuvonta -hanketta.