Valitse taso

5000 m2 tapahtuma on päättynyt

5000m2-näyttelytapahtumaan tutustui 27 päivän aikana yli 4500 katsojaa. Tapahtuma oli vahvasti esillä sekä paikallisessa että valtakunnallisessa mediassa.

Taide sai käyttöönsä koko Lappeenrannan entisen teatterirakennuksen kaupungin keskustasta Valtakadun varrelta. Purettavassa rakennuksessa taiteella oli vapaus tehdä lähes mitä tahansa.

Valtakatu 5000m2 ei ollut tyypillinen näyttely, koska se ei ollut valmis vielä avautuessaan. Valtakadun tekemistä dokumentoitiin koko prosessin ajan nettisivuille ja sosiaaliseen mediaan. Prosessi jatkui myös Valtakadun aukeamisen jälkeen, sillä osa teoksista valmistui avoinna olon aikana. Teoksia syntyi myös vuorovaikutuksessa yleisön kanssa ja tapahtuman aikana tiloissa järjestettiin myös useita performansseja.

Näyttelyyn tuli erilaisia teoksia: osa oli ripustusvalmiita, osa tehtiin tilassa tai tilasta, mukana oli myös esitystaidetta ja prosessinomaisia teoksia. Kaikille teoksille oli yhteistä se, että ne keskustelivat vanhan teatteritilan kanssa ja että vuorovaikutteisuus välittyi myös yleisölle.


 • Taiteilijat

  Taiteilijat

  Taiteilijalista
  Lue lisää
 • Missä on vanha teatteri

  Missä on vanha teatteri

  Purettava taidepaikka löytyy täältä.
  Lue lisää