Lappeenrannan Balettigaala

Taiteellinen johtaja Juhani Teräsvuori

 
Lappeenrannan Balettigaalan toteuttaa NordicDance Makers, pääyhteistyökumppaninaan Lappeenrannan kaupunki. NDM:llä on vankka kokemus balettitapahtumien järjestämisestä sekä Suomessa että ulkomailla. 

NDM:n taustalla on taiteellinen johtaja, balettimestari Juhani Teräsvuori. Lopetettuaan tanssijanuransa Suomen Kansallisbaletissa hän on toiminut vierailevana opettajana yli kolmessakymmenessä balettiryhmässä eri puolilla maailmaa. Göteborgin oopperan baletin johtajana Ruotsissa hän työskenteli vuosina 1987–1991 ja Arena di Veronan/ Teatro Liricon baletin apulaisjohtajana Italiassa vuosina 1991–1994.

2010 Juhani Teräsvuori, foto Stanislav Beljajevski.jpg

Nykyisin Juhani Teräsvuori keskittyy yhä enemmän työhönsä tanssitaiteen edistäjänä ja tuottajana. Työskenteleminen pohjoismaisten tanssiryhmien ja tanssijoiden kanssa yleensä on erityisen lähellä hänen sydäntään. Hän on myös tuottanut ja toiminut taiteellisena neuvonantajana lukuisissa balettiproduktioissa Suomessa ja ulkomailla.

Taiteellinen johtaja Juhani Teräsvuori pitää Lappeenrantaa monipuolisena ja mielenkiintoisena kulttuurikaupunkina. Teräsvuoren mielestä merkittävälle eteläkarjalaiselle tanssitapahtumalle on luonteva henkinen koti juuri Lappeenrannassa, missä baletilla on vahvat perinteet. Balettikoulu/Tanssiopisto Sonja Tammela on kasvattanut monia lahjakkaita ammattitanssijoita sekä tarjonnut hienoja esityksiä vuosien varrella. Tanssinharrastajille on näin avautunut ovi baletin ja tanssin maailmaan.

Teräsvuori uskoo tapahtuman pitävän paikkansa Lappeenrannan kulttuurielämässä ja tuovan nostetta jo heränneelle baletti-innostukselle. Teräsvuori piirtää balettigaalalle loistokasta tulevaisuutta ja lupaa tuoda Lappeenrantaan korkeatasoisia esityksiä ja maailmantähtiä myös tulevaisuudessa.