Etusivu PalvelutTapahtumatLinnoituksen Vanhankaupungin päivät
Palvelut
Valitse taso

Linnoituksen Vanhankaupungin päivät

Lappeenrannan kaupunki täyttää 369 vuotta ja kaupungin syntymäpäivää vietetään Lappeenrannan linnoituksessa perjantaista sunnuntaihin 10.–12.8.2018.

Vanhankaupungin päivät on koko perheen yhteinen tapahtuma. Katseltavaa, kuunneltavaa ja tekemistä riittää kaikenikäisille ja ohjelmaa on vauvasta vaariin ja muksusta mummoon. Perinneratsukot ilahduttavat kävijöitä. Traktorit päräyttävät Linnoitukseen Katariinan torille lauantaina ja wanhat autot sunnuntaina.

 

Linnoituksen isännän päivä - 10.8.

Perjantaina satamatorilla klo 18, kaupunginjohtaja Kimmo Jarva julkistaa uuden isännän ja samalla väistyvä isäntä, Lappeenrannan teknillisen yliopiston rehtori Juha-Matti Saksa, luopuu viitastaan ja käädyistään. Julkistamisen jälkeen juhlallinen ilta jatkuu Kehruuhuoneella. Kello 19 alkavassa Linnoituksen isännän juhlakonsertissa esiintyy Lappeenrannan kaupunginorkesteri, solistina Angelika Klas ja johtamassa Vytautas Lukočius.

Perhepäivä - 11.8.

Perhepäivänä tekemistä ja kokemista riittää koko perheelle. Ohjelmassa muun muassa: Mirrimuorin historiallisia seikkailukierroksia, vanhoja traktoreita, esityksiä yksipyöräisellä, taikuutta, perinneratsukot, koiravetoa sekä savi- ja kesäkassityöpajoja, pinssi, koru- ja kuvataidepajat.

Kesäteatterilla klo 15.00 tapahtuu kun Lappeenranta Big Band ja Sari Kaasinen astuvat lavalle.

Historiallinen päivä - 12.8.

Linnoituksen historiallisen päivän ohjelma alkaa koko perheelle suunnatulla draamakierroksella klo 10.30. Lähtö Viipurin portilta. Päivän aikana linnoituksen alueelta löytyy myös mm. erilaisia esityksiä ja näytöksiä, wanhoja autoja ja jopa historiallista miekkailua museon puistossa.

Kesäteatterilla klo 16 alkaa yhteislaulutilaisuus, jossa Lappeenrannan Naislaulajat laulattavat yleisöä vetäjänä Juuli Vaulasvirta. Heti laulutilaisuuden jälkeen on vuorossa Rajan Nuorten kansantanssi esitys.

 

 • Ohjelma

  Ohjelma

  Linnoituksen Vanhankaupungin päivien ohjelma, aikataulu ja tapahtuma-alueet
  LUE LISÄÄ
 • Linnoituksen Isännät

  Linnoituksen Isännät

  Linnoituksen isäntiä vuodelta 1996-2017
  LUE LISÄÄ