Etusivu PalvelutYmpäristöEläimet ja eläinlääkintähuolto
Valitse taso

Eläimet ja eläinlääkintähuolto

 

Lappeenrannan seudun ympäristötoimi huolehtii eläinlääkäripalveluista Lappeenrannan kaupungin ja Lemin, Luumäen, Savitaipaleen sekä Taipalsaaren kuntien alueella. Käytännön työtä tekevät ympäristötoimen palveluksessa olevat seitsemän kunnaneläinlääkäriä, joiden kesken seutu on jaettu päävastuualueisiin. Eläinlääkärien yhteystiedot löytyvät vasemmasta palkista kohdasta Eläinlääkintähuollon yhteystiedot.

Ohjeistus asiakkaille koronavirustilanteen johdosta:

Varaudumme myös eläinlääkintähuollossa koronaviruksen osalta – sekä suojataksemme asiakkaitamme että myös turvataksemme ympärivuorokautisen eläinlääkintähuollon, päivystäviä eläinlääkäreitä ei ole montaa

Muutama käytännön ohje asiakkaillemme:
- pyydämme pesemään kädet ennen vastaanotolle tuloa
- tilakäyntien osalta pyydämme huolehtimaan, että varaatte eläinlääkärille käsienpesupisteen
- otamme vain yhden henkilön eläimen kanssa vastaanottohuoneeseen
- vältämme kättelyä
- mikäli sinulla tai läheiselläsi on oireita tai olet tullut ulkomaan matkalta, niin toivomme, että mahdollisuuksien mukaan pyytäisit jotain muuta tuomaan eläimen vastaanotolle. Pakkotilanteessa pyydämme sinua olemaan yhteydessä etukäteen eläinlääkäriin, niin voitte pohtia yhdessä vaihtoehtoja parhaille toimintatavoille.
- Pyydämme myös tilakäyntien yhteydessä kertomaan etukäteen eläinlääkärille, mikäli sinulla/läheisilläsi on oireita tai olette palanneet ulkomaan matkalta

Koronavirustilanteesta johtuen Pohjolankadun vastaanoton arkipäivisin klo 15-16 toimivat AVOVASTAANOTOT ON PERUTTU toistaiseksi.Ajanvaraukset eläinlääkärille


Potilasaika eläinlääkärin vastaanotolle tai kotikäynnit potilaan luo varataan  ajanvarausaikaan soittamalla pääsääntöisesti oman vastuualueen eläinlääkärin puhelinnumeroon.

Kuntien tehtävänä on järjestää peruseläinlääkäripalvelut virka-aikana sekä eläinlääkäripäivystys hätätapauksia varten ympärivuorokautisesti. Eläinten hoito on maksullista asiakkaille. Yksityiset eläinlääkärit täydentävät kuntien palveluita.

Ilta-, yö- ja viikonloppueläinlääkäripäivystys

Virka-ajan ulkopuolinen eläinlääkäripäivystys on tarkoitettu kiireellistä hoitoa vaativia eläinten sairastapauksia varten. Lappeenrannan seututoimen alueella on kerrallaan yksi päivystävä eläinlääkäri. Päivystävä eläinlääkäri on tavoitettavissa numerosta 0600 17070 klo 16-08 ja viikonloppuisin/pyhäisin. Päivystyspuhelin on maksullinen (klo 16-22 1,73 €/min + pvm ja klo 22-08 3,46 €/min + pvm).

Lemmikkieläinten hautausmaa, Lappeenrannan Seudun Eläinsuojeluyhdistys r.y., lisätietoa numerosta, p. 050 432 4942

Eläinsuojeluasiat: valvontaeläinlääkäri 040 5929 637

kissanpentubanneri (1).jpg

Liitteet