Ruoan tuotanto ja kulutus

Tavoitetila 2050
* Lappeenrantalaiset syövät terveellistä ja kestävästi tuotettua kotimaista ruokaa.
* Ruoan tuotannosta ja kulutuksesta syntyvät jätteet hyödynnetään 100 prosenttisesti.
Toimenpiteitä eri vuosille tavoitetilan saavuttamiseksi:
2016-2017
-Asennemuutoksen alkuun saaminen: julkisten keittiöiden ja työpaikkaravintoloiden kampanjat ja kuntalaiskampanja.
-Kaupungille hankintastrategia, joka huomioidaan talousarviossa.
-Kaupunkiviljelyn edistäminen.
2017-2021
-Paikalliseen ruoan tuotantoon syntyy uusia arvoketjuja. Käynnistetään hankkeita uusien arvoketjujen löytämiseksi ja luomiseksi.
-Hankintajärjestelmien kehittäminen ja koulutus.
-Lisätään ihmisten tietoisuutta siitä millaista ja miten paljon jätettä he tuottavat.
2021-2025
-Vaihtoehtoisten kotimaisten proteiinilähteiden kehitys ja tuotanto.
-Ruoan tuotannon sivuvirtojen tehokkaampi hyödyntäminen. Biojätteistä esim. liikennekaasua biokaasulaitoksen avulla.
2025-2029
-Pyritään muutokseen kuluttajakäyttäytymisessä: lihankulutus on n. puolittunut ja käytetään kotimaista lihaa.