Suosikit

Ennen kokematon Lepra Beer Fest muuttaa Tuju Taproomin piha-alueen festivaalialueeksi Rakuunamäellä 7.–8.6.2024

JULKAISTU 3.6.2024, 09.40

Kuvituskuva: Vihreää nestettä valumassa maljasta, jota pitää sulanut käsi.

Kesäkuun alussa Lappeenrannan Rakuunamäellä järjestetään ensimmäistä kertaa Lepra Beer Fest -olutfestivaali. Tapahtuma järjestetään 7.–8.6.2024, ja se on Lappeenrannan kaupungin virallinen tapahtumakumppani sekä osa Lappeenrannan kulttuurin unelmavuotta 2024.

– Tapahtumamme on pieni ja intiimi panimotapahtuma. Se kerää yhteen kotimaisen panimokentän kuumimpia nimiä, yhdessä ulkomaalaisten vahvistusten kanssa. Mukana on panimoita Suomesta, Unkarista, Ruotsista ja Virosta, Panimoyhtiö Tujun yrittäjä Jukka Mononen hehkuttaa.

Lepra Beer Fest on herättänyt laajasti kiinnostusta

Lepra Beer Fest järjestetään Tuju Taproomin ympärillä, ja piha-alue muuntautuu kaksipäiväiseksi juhla-alueeksi, joka vetää yhteensä 700 henkeä. Tujun ravintola aloitti viime kesänä toiminnan Rakuunamäellä, joka mahdollistaa nyt olutfestivaalin järjestämisen.

– Nyt kun olemme saaneet oman ravintolamme sekä tuotannon samoihin tiloihin tänne Rakuunamäelle, alkoi meitä kiinnostamaan ottaa tyhjää piha-aluetta laajemminkin koekentäksi uudenlaiselle tapahtumalle. Lappeenrannassahan ei ole aikoihin ollut kookkaampia panimotapahtumia, Mononen kertoo.

– Pääsemme tapahtumassa hyvin esittelemään yhteistyökumppaneitamme Suomesta ja ulkomailta. Sen lisäksi tämä on oiva tilaisuus esitellä maahantuontiyrityksemme valikoimaa.

Tapahtuma on herättänyt laajaa kiinnostusta, ja ennakkolippuja on myyty runsaasti. Lauantaipäivän liput ovat jo loppuunmyytyjä, mutta perjantaille lippuja on vielä saatavilla.

Tuju Taproom palvelee tapahtuman ajan normaalisti eli tapahtuma ei vaikuta aukioloaikoihin.

Lisätietoja:

Jukka Mononen, Panimoyhtiö Tujun yrittäjä
jukka@panimotuju.fi

Riikka Hjelt, tapahtumatoiminnan koordinaattori
Puh. 040 669 3767, riikka.hjelt@lappeenranta.fi

Lisätietoja tapahtumasta ja lipuista löydät Panimoyhtiö Tujun verkkosivuilta.