Suosikit

Galleria Pihaton kesäajan ja alkusyksyn näyttelyt alkavat heinäkuussa

JULKAISTU 25.6.2024, 15.37

Punakivinen rakennus aurinkoisessa säässä. Sivussa LPR kulttuurin unelmavuosi sekä Euroopan unionin osarahoittama logot.

Galleria Pihattoon on valittu näyttelyitä, joista ensimmäinen alkaa 2.7.2024. Lappeenrannan kaupunki haluaa osaltaan nostaa esiin paikallisia taiteentekijöitä ja kulttuuritoimijoita, vahvistaa kulttuuria elinkeinona sekä kannustaa kaupunkilaisia kulttuurin pariin.

Näkymiä-näyttely

Näkymiä -näyttely on nähtävillä Galleria Pihatossa 2.–31.7.2024. Näyttely on kuuden LAB-ammattikorkeakoulun kuvataiteen opiskelijan yhteistyöllä rakentama monipuolinen kokonaisuus. Näyttelyn avajaisia vietetään tiistaina 2.7. klo 17–19 Galleria Pihatossa.

Näyttelyssä yhdistyy eri vuosikurssien opiskelijoiden teoksia välikatsauksen omaisesti, eli luvassa taidetta, jota opiskelijat haluavat juuri nyt tuoda esille omasta viimevuosien tuotannostaan. Galleria Pihatto tarjoaa LABin opiskelijoille mahdollisuuden yhteistyöhön, jossa opiskelijat voivat tuoda esille omaa osaamistaan. Näyttelyn rajattomuus kumpuaa ilmaisun vapaudesta, jota opiskelijoilta löytyy omasta takaa ja jota Galleria Pihatto haluaa tukea. Näyttelyn ovat kuratoineet Jussi Juurinen ja H Kostiainen.

Katoavaa-näyttely

LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin kuvataideopiskelijoista koostuvan ryhmän Katoavaa-näyttely on avoinna Galleria Pihatossa 6.–29.8.2024. Näyttely on osa Lappeenrannan kulttuurin unelmavuotta 2024. Näyttelyn avajaisia vietetään tiistaina 6.8. klo 18 alkaen Kulttuurikahvilan jälkeen.

Katoavaa-näyttely on 20:n kuvataideopiskelijan yhteisnäyttely. Näyttelyn teoksissa pohditaan pysyvän ja katoavan suhdetta, orgaanisen ja epäorgaanisen olemassaoloa sekä menneisyyden ja nykyisyyden häilyvää rajaa.

Rantojen Wappu -näyttely

Lappeenrannan opiskelijawappu on ainutlaatuinen sarja tapahtumia ja muistoja, joista puhutaan vuosienkin päästä. Lappeenrannan teekkareiden kamerakerho järjesti Miltä näyttää sinun wappusi? -valokuvakilpailun keväällä 2024 Suomen pisimmän wapun aikana 28.3.–2.5.2024.

Parhaista kuvista muodostetaan Rantojen Wappu -valokuvanäyttely yhteistyössä Lappeenrannan kaupungin kanssa tulevana syksynä. Näyttelyssä on lisäksi esillä muitakin Teekkareiden kamerakerhon valokuvia vuosien varrelta. Näyttely on avoinna 1.9.–18.9.2024 Galleria Pihatossa, ja sen avajaisia vietetään sunnuntaina 1.9. klo 12–14 . Tapahtuma on osa Lappeenrannan kulttuurin unelmavuotta 2024.

Aukioloajat näyttelyiden ollessa käynnissä:

Ti – Pe klo 11–18 
La – Su klo 11–15 
Mahdolliset poikkeukset ilmoitetaan aina erikseen.

Lisätietoja:

Tuulia Ahokas, hankekoordinaattori – kulttuurin unelmavuosi 2024, Lappeenrannan kaupunki
Puh. 040 8440252, tuulia.ahokas@lappeenranta.fi