Suosikit

Helka-Maria Kinnunen jatkaa Lappeenrannan kaupunginteatterin johtajana kevätkauden 2026 loppuun

JULKAISTU 18.6.2024, 16.21

Kuva Helka-Maria Kinnusesta; vaalea hiuksinen nainen, jolla on silmälasit ja vihreä paita katsoo kameraan.

Helka-Maria Kinnunen jatkaa yhden lisävuoden Lappeenrannan kaupunginteatterin johtajana. Optiovuoden myötä hänen toimikautensa kestää heinäkuun 2026 loppuun saakka.

Optiovuoden käytöstä päätti yksimielisesti kulttuuri- ja liikuntalautakunta. Päästöstä puolsivat henkilökunnan lausunnot (näyttelijäyhdistys ja teknisen henkilökunnan edustajat) sekä teatterin sisäisen kehittämistyön tilanne, joka jatkuu näytäntövuoden 2025–2026 aikana.

Kinnunen kokee, että Lappeenrannan kaupunginteatteri on monien mahdollisuuksien talo täynnä innostusta, ammattitaitoa ja kehityshalukkuutta.

– Koen mielekkääksi jatkaa tämän henkilökunnan tuella kunnianhimoisen, monipuolisesti alueen ihmisiä lähestyvän teatterin tekemistä, vaikka rakenteellisissa haasteissa onkin yhä paljon työtä.

Johtamiskautensa aikana Kinnunen on vienyt teatterin suunnittelutyötä entistä pitkäjänteisempään suuntaan ja tuonut toimintaan lisää erilaisia yhteistyönmuotoja muiden kulttuurialan toimijoiden kanssa. 

– Itäisen Suomen maakuntateatteri voi olla kokoaan suurempi kulttuurielämysten tuottaja ja vaikuttaja sekä haluttu yhteistyökumppani esittävän taiteen kentällä. Siihen pyrimme. Tavoitteena on vakuuttaa, valloittaa ja yllättää nykyiset ja uudet yleisömme kerta toisensa jälkeen. Uskon, että se onnistuu vahvalla yhteistyömeiningillä, ja sitähän meillä riittää, Kinnunen vakuuttaa.

Kinnunen aloitti Lappeenrannan kaupunginteatterin johtajana syksyllä 2022. Syyskaudella 2024, johtajatyön ohella, Kinnunen nähdään näyttämöllä Sirkku Peltolan näytelmässä Tyttö ja Varis, joka saa ensi-iltansa la 21.9. Lisäksi Kinnunen ohjaa keväällä ensi-iltansa saavan musiikkinäytelmän Teemestarin tytär, jonka hän on myös dramatisoinut Emmi Itärannan kirjan pohjalta.  

Lisätiedot:

Helka-Maria Kinnunen, teatterinjohtaja
Puh. 040 559 2605, helka-maria.kinnunen@lappeenranta.fi